KYB, Automechanika Frankfurt’ta geleceğe odaklandı

KYB Avrupa Satış Sonrası birimi, geçtiğimiz hafta Automechanika Frankfurt fuarında yer aldı. Lider otomotiv amortisörü, helezon yay ve süspansiyon montaj kiti tedarikçisi, geleceğin ürünlerini stantlarında sergileme fırsatı buldu.

Sergilenenlerin arasında, hem ziyaretçilerin hem de diğer katılımcıların büyük ilgi duyduğu, yeni nesil, hafif gergi kollu tipi, prototip bir amortisör yer almıştır. Dış zırh ve dirsek, yüksek mukavemetli karbon fiber takviyeli termo plastik reçine ile entegre şekilde enjensiyon ile kalıplanmıştır. Karbon fiber takviyeli reçine, daha önce bu modelde metal bir malzeme olan piston çubuğuna da uyarlanmıştır.

Prototip amortisör, ödüllü KYB araştırma ve geliştirme ekibinin geleceğe dair olasılıkları araştırdığı birçok projesinden birini oluşturmaktadır. Sürücüler, araçlarında isteğe bağlı ekstra özellikler gittikçe daha fazla talepte bulunuyor; eğlence sistemleri, uydu navigasyonu, çoklu ortam ürün paketleri artık neredeyse standart hale geldi. Bu ekstra özellikler aracın ağırlığını arttırmakta, dolayısıyla bileşenler ilave ağırlığı telafi etmek için geliştirilmektedir. KYB’deki araştırma ve geliştirme mühendisleri, sürekli olarak amortisörlerin gelişmesi için yollar aramaktadır. Bu reçine amortisörlerin ağırlığının azaltılması, aracın daha verimli olacağı ve bu sayede çevreye karşı daha duyarlı olacağı anlamına gelmektedir. Bu, bileşenlerin gelecekte nasıl görünebileceğinin sadece bir örneğidir.

KYB ayrıca, bu etkinliğe katılmanın çevre üzerindeki etkilerini sınırlandırarak geleceği de göz önünde bulundurmuş ve karbonsuz bir stant hazırlamıştır. Üretilen CO2 miktarı; seyahatler, stant üretimi, yiyecek ve içecek hazırlıkları ve konaklama dikkate alınarak bağımsız bir çevrimiçi uzman tarafından hesaplanmıştır. KYB, bunu telafi etmek için Güney Amerika’da bir ağaçlandırma projesi yürüten, iklim değişikliğiyle mücadele eden bir çevre kurumuna bağışta bulunmuştur.

KYB, Automechanika sırasında KYB ürünlerini monte eden teknisyenlere yardımcı olmayı hedefleyen, gittikçe büyüyen destek araç portföyünü de sergilemiştir. Bu portföyde, ilk defa sergide özel olarak tanıtılacak bazı heyecan verici yeni özelliklere sahip, özellikle de bir işgücü hesaplama aracı ve parçaya özel montaj tavsiyesi aracı içeren KYB Suspension Solutions Uygulaması da yer almıştır. KYB Suspension Solutions programı, ayrıca 360 derece görselleri, montaj videolarını, her parça için QR kodlarıyla montaj önerileri ve çevrimiçi teknik destek de içermekte olup, bunların tümü stanttaki KYB Uzmanı alanında ziyaretçilere sergilenmiştir.