KYB rekommenderar att verkstäder för fordonsmekaniker har
tillgång till specialiserade specialverktyg som möjliggör säker
och effektiv byte av fjädringssystemets komponenter.

Grindad spiralfjäderkompressor

Läs mer

Grindad spiralfjäderkompressor

Enheten används för att installera och ta bort stötdämpare och fjädrar på det säkraste sättet. Den automatiska positioneringen av armarna gör det lättare att arbeta med koniska och icke-axiella fjädrar, och det konstruerade systemet för främre och sidoklämmor påverkar fjäderns snabba byte.

Säkerhetskåpan och specialkedjan som används vid arbete med enheten skyddar användaren mot okontrollerad frigöring av upphängningsfjädern och gör det också möjligt att lämna stötdämparen på ett säkert sätt i enheten.

Vice monterad spiralfjäderkompressor

Läs mer

Vice monterad spiralfjäderkompressor

Universaldragare för montering och demontering av spiralfjädrar med integrerad fastspänning i en skruv ökar användarens säkerhet vid reparationer som utförs på McPherson-kolonnen. Möjligheten att ersätta en uppsättning käftar med en dedikerad diameter ökar fordonsservicens utbud av tjänster.

Av säkerhetsskäl rekommenderas det inte att använda pneumatiska / elektriska slagnycklar när man komprimerar eller expanderar dragaren med en monterad spiralfjäder.

Induktionsvärmare

Läs mer

Induktionsvärmare

En induktionsvärmare genererar ett elektromagnetiskt fält för att värma metaller utan att producera en låga. Användningen av en induktionsvärmare tillåter lokal, exakt och säker uppvärmning av metall för att snabbt lossa korroderade eller greppade gängade anslutningar.

Tack vare användningen av induktionsteknologi finns det ingen risk för brand, och användningen av enheten är mycket säkrare än för öppen eld genom användningen av gasbrännare.

Momentnyckel

Läs mer

Momentnyckel

Momentnyckeln används för att dra åt skruvarna med lämpligt vridmoment. Momentnycklar förhindrar att bultarna dras åt och tillåter åtdragning enligt rekommendation av fordonstillverkaren eller komponenttillverkaren. KYB rekommenderar att när du väljer en skiftnyckel ska du vara uppmärksam på storleken på handtaget som fästen är monterade på och verktygets arbetsomfattning.
Momentnycklar bör kalibreras regelbundet, särskilt när de används intensivt.
Inställning i rätt ögonblick för ett specifikt fordon finns i KYB Suspension Solutions-apenp.

Stötdämpare och uppsättning av övre mutterfäste

Läs mer

Stötdämpare och uppsättning av övre mutterfäste

En specialiserad uppsättning tillsammans med hylsnycklar används för att låsa kolvstången när du drar åt och skruvar av stötdämparen. Sammansättning som används på de mest populära fordonen. Obs: åtdragningsmoment som rekommenderas av fordonstillverkaren måste följas!

Styrenhet för fjäderben

Läs mer

Styrenhet för fjäderben

Gäller stötdämpare utrustade med inre återstuds-rörelser. Verktyget låter dig komprimera den inre fjädern och förlänga kolvstången till lämplig nominell höjd, så att de återstående elementen i McPherson-kolonnen kan monteras. För mer information gällande återstuds fjädringar så rekommenderas det att man tittar på den tekniska bulletinen.

Navklämma (nedre knog) spridarverktyg

Läs mer

Navklämma (nedre knog) spridarverktyg

Enheten används för att bredda växlaren för demontering och montering av stötdämparen utan risk för att skada växlaren som är tillverkad i aluminium eller gjutjärn. Enheten är helt justerbar och utformad för omkopplare i framaxeln med både ett axiellt uttag och ett icke-axiellt uttag. En anordning med ett ganska brett användningsspektrum, som t.ex. används för dubbla kulfogar.

Hängarmspak (för att sänka upphängningen)

Läs mer

Hängarmspak (för att sänka upphängningen)

Universellt verktyg som behövs för demontering av upphängningselement, upphängningsarmar, kulkopplingar. Justerbart räckvidd gör att du kan arbeta med olika typer av länkarmar. Effekten av "hävstångseffekt" uppnås genom den specialiserade formen och användarens genererade tryck.

Kulfogavskiljare (4-vägsdrift)

Läs mer

Kulfogavskiljare (4-vägsdrift)

Den universella kulfogen gör att demonterade stift kan tas bort utan behov av slagverktyg.

Enheten fungerar enligt skruvpressprincipen med en fin gänga, utan att skada stavarna eller stabilisatorerna och stavändarna.

Universell kullagersats

Läs mer

Universell kullagersats

Universalsats för att byta framhjulslager direkt på bilen med en dragskruv. Valet av olika storlekar av skålar och distanser gör det möjligt att använda för de flesta fordon utan att behöva ta bort navet. Verktyget eliminerar i praktiken risken för skador på fordonets komponenter och minskar reparationstiden.

Universal kit med presshylsor (för fjädringsbuskar)

Läs mer

Universal kit med presshylsor (för fjädringsbuskar)

Det är en universaluppsättning för demontering och montering av upphängningshylsor, kullager, tätningsringar och gummilager. Satsen kan användas enskilt (direkt på fordonet) eller tillsammans med en verkstadspress. Satsen inkluderar ringar med speciella spår för optisk styrning under drift.