Uspeh tima JAOS!

Azijski kros-kantri reli vožen je protekle sedmice, pri čemu su timovi startovali u Pataji na Tajlandu, a cilj se nalazio u 2.200 km udaljenoj prestonici Mjanmara. Tim JAOS („Japanese Offroad Service“ – ili u prevodu: Japanske terenske usluge) pobedio je u svojoj originalnoj klasi T1G i bio je sedmi u sveukupnom plasmanu.

JAOS sponzoriše KYB, a njihovo vozilo Toyota Double Cab Hilux Revo je opremljeno specijalnim KYB-ovim amortizerima, koje su KYB-ovi inženjeri posebno razvili i održavali tokom čitave trke. Tim je u svojoj klasi pobedio u svim pojedinačnim etapama trke, pri čemu su najbolji rezultat ostvarili u poslednjoj etapi, koju su završili na neverovatnoj sveukupnoj četvrtoj poziciji. Ukupno vreme za koje su završili trku je 11:31:17.

Azijski kros-kantri reli se vozi od 1996, a FIA ga je sertifikovala 2001. godine. To je najveći azijski reli i poznat je kao azijska varijanta trke Pariz-Dakar. Reli je test vozačkih i navigacionih veština, izdržljivosti i timskog rada, kao i čvrstine i performansi vozila sa pogonom na sva četiri točka. Ruta je osmišljena tako da obuhvati što više vrsta terena, odnosno od džungle, preko močvara, rečnih prelaza do pustinje. U poslednjih nekoliko godina trka je uključivala skoro svaku vrstu izazova koju priroda može da ponudi – a ni ova godina nije bila izuzetak, jer su timovi morali da se bore protiv toliko jakih kiša i bujica da je četvrta etapa otkazana.

Pobeda u klasi je dokaz pouzdanosti i izdržljivosti KYB-ovih amortizera, kao i kvaliteta JAOS-ove prilagođene Toyote Hilux, koja je inače poznata po svojoj neuništivosti. Posebno čestitamo vozaču Tomonoriju Notou i suvozaču Kazuhirou Tanaki, kao i svim JAOS-ovim i KYB-ovim inženjerima koji su bili zaduženi za održavanje tokom trke!