Toyota dodelila nagradu kompaniji KYB

Korporacija KYB je primila nagradu od Toyota Motor Corporation u znak priznanja zbog razvoja originalne tehnologije.

Nagrada je dodeljena tokom ceremonije održane u junu, a povod su bili amortizeri koje je KYB razvio za najnoviji model Toyota Corolla Sport. Predstavnici kompanije Toyota su izjavili da je primenom originalne tehnologije kompanije KYB značajno poboljšana ukupna upravljivost vozila, a kompaniji KYB je tom prilikom dodeljen odgovarajući sertifikat o pohvali.

Nova Corolla Sport je prvobitno puštena u prodaju u Japanu. Amortizeri napred koriste MacPherson-ove podupirače, dok je pozadi ugrađeno dvostruko viljuškasto vešanje. Ovo je Toyotin prvi model sa pogonom na prednjim točkovima na kojem je primenjen linearni-solenoidni „Adaptive Variable Suspension” (AVS) sistem (sistem adaptivnog varijabilnog vešanja). AVS prilagođava silu prigušivanja na svakom točku posebno u skladu sa vrstom puta i uslovima vožnje, kako bi se omogućila udobna vožnja bez obzira na postojeće uslove na drumu.

KYB amortizeri optimizuju silu prigušivanja pri malim brzinama, brzo reagujući od samog početka, uz istovremeno osiguravanje izvrsne upravljivosti vozila i udobnosti vožnje pri velikim brzinama. Smanjivanjem zanošenja šasije u krivinama, poboljšano je upravljanje vozilom, kao i sposobnost izbegavanja iznenadnih prepreka na putu. Svojim nezavisnim kontrolisanjem sile prigušivanja na svakom točku, AVS efikasno osigurava održavanje stabilnosti vozila. Vozilo takođe raspolaže dodatnim sportskim režimom vožnje, pri čemu se sila prigušivanja posebno prilagođava sportskim uslovima vožnje.

Novi amortizeri su ispitani tokom 600 odvojenih testova, uz upotrebu različitih kombinacija ulja i komponenti, pre nego što je izabrana kombinacija kojom je postignuta najudobnija vožnja uz najefikasnije upravljanje vozilom.