Projekat za Reli tim

KYB Korporacija u Japanu je osnovala reli tim kao projektnu inicijativu. Ovaj tim se takmiči u Šampionatu japanskog relija u cilju razvoja inženjera, povećanja motivacije zaposlenih u kompaniji i stvaranja novih proizvoda.

Tim nosi naziv ‘Kajaba reli tim’ a vozilo koristi stari KYB logo jer je dizajn zasnovan na konceptu “povratka na početak”. Tim se sastoji od članova koji su odgovarali na otvoreni poziv, a lider projekta je Gdin. Matsušita (inženjer u sektoru KYB Motor Sports). Inženjeri i mehaničari unapređuju svoje veštine. Tip vozila je Toyota GR Yaris, 1.6 litara turbo, i koristi KYB amortizere.

Šampionat All Japan Rally Championship (AJRC) je najviši nivo domaćeg relija u državi i sertifikovan je kao FIA regionalni šampionat. Vozači i suvozači / navigatori se bore kroz bezbrojne staze i vremenske uslove da pokušaju osvojiti trofej. Bine su postavljene širom zemlje, od Hokaida na severu do Kjušua na jugu.

Do sad je tim naučio puno toga i tokom svake trke se suočavao ali i savladavao brojne izazove. Finalna trka sezone traje od 13. do 15. Oktobra u Takajami u Japanu. Za više informacija o timu i vozilu, posetite veb stranicu KYB Sport: http://l.ead.me/kayaba-rally.

Testiranje amortizera u motosportu je važan deo inovativnog razvoja proizvoda. Na primer, KYB Prosmooth je nastao od serija eksperimentalnih vožnji sa do 600 različitih kombinacija ulja i komponenti, radi prikupljanja velikih količina podataka, zajedno sa evaluacionim izveštajima naših stručnih testing inženjera. Oni su pripremili hidrauličku tečnost za amortizere I klizne delove sa različitim karakteristikama, razmenjujući komponente više puta, fizički procenjujući vozila. Ovo je povećalo učinak trkačkih amortizera I našim inženjerima pružilo uvid u poboljšanje izvanrednosti proizvoda. Ova Prosmooth tehnologija je sada širom sveta rasprostranjena u OE amortizerima.