KYB se fokusirala na budućnost u okviru „Automechanika“ Frankfurt

KYB Europe Aftermarket je izložila u okviru „Automechanika“ Frankfurt, prošle nedelje. Glavni dobavljač amortizera, spiralnih opruga i kompleta za montažu amortizera iskoristio je priliku da istakne elemente budućnosti na svom štandu.

Bio je izložen prototip za sledeću generaciju, jednostavan, tipa šipke, koji je je bio prihvaćen sa posebnim interesovanjem kako od strane posetioca tako i drugih izlagača. Spoljašnje kućište i nosač su integrisani ubrizgavnjem termičke smole od plastike, ojačani ugljeničnim vlaknima visoke otpornosti. Termička smola ojačana ugljeničnim vlaknima je takođe prilagođena klipnjači, koja je prethodno, na ovom modelu, bila od metalnog materijala.

Prototip amortizera prikazuje jedan od mnogobrojnih projekata koji istražuju mogućnosti za budućnost od strane nagrađenog KYB-ovog istraživačkog i razvojnog tima. Vozači imaju sve više zahteva za opcionalne uređaje na svojim vozilima: zabavni sistemi, satelitska navigacija, multimedijalni sistemi – skoro su standardni. Ova dodatna tehnika daje težinu vozilu, tako da su komponente razvijene kako bi to nadoknadile. KYB – ovi inženjeri za istraživanje i razvoj stalno istražuju načine razvijanja amortizera. Smanjenje težine ovih amortizera znači da će automobil biti efikasniji i stoga ekološki prihvatljiviji. Ovo je samo jedan primer kakve se komponente mogu pojaviti u budućnosti.

KYB je takođe razmišljala o budućnosti, ograničavajući uticaj koji bi njeno učešće u ovom događaju imalo na životnu sredinu, zauzevši neutralni položaj u pogledu emisija ugljenika. Uzimajući u obzir kretanje, izgradnju štanda, pripremu ishrane, pića i smeštaj, količina proizvedenog CO2 je izračunata pomoću nezavisnog onlajn stručnjaka. Da bi ovo nadoknadila, KYB je donirala jednoj ekološkoj organizaciji za zaštitu životne sredine, za svoj rad na suzbijanju klimatskih promena, projekat ponovnog pošumljavanja u Južnoj Americi.

Tokom izložbe „Automechanika“, KYB je takođe predstavila portfelj alata za tehničku podršku, čiji je cilj podrška tehničarima koji ugrađuju KYB proizvode. To uključuje novu aplikaciju KYB „Suspension Solutions“, koja ima nekoliko novih dodataka, objavljenih isključivo na izložbi – posebno, instrumenat za izračunavanje radne snage i instrumenat za specifično savetovanje za pojedine delove. Program KYB „Suspension Solutions“, takođe sadrži slike od 360 stepeni, video snimke koji opisuju ugradnju, savete za montažu specifične za QR i onlajn tehničku podršku, prikazani posetiocima u KYB Ekspert kabinama.