KYB saradnja na modularnoj EV platformi nove generacije

KYB korporacija je pokrenula strateško partnerstvo sa izraelskom kompanijom EE automobile (REE), koja se obratila KYB-u kako bi razvio mogućnost vešanja za svoje buduće platforme električnih vozila (EV).

KYB ima neuporedive poluaktivne i aktivne sisteme vešanja koji će poboljšati REE platformu nove generacije EV. Ovo će pružiti slobodu dizajna i ekonomična, prilagodljiva rešenja za e-mobilnost. Kombinacija znanja o vešanju KYB-a i pionirske REE tehnologije na platformama električnih vozila čine preokret u dizajnu električnih vozila.

REE radi na postavljanju ne samo ogibljenja, već i kočionog sistema, upravljača i e-motora u spregu sa točkovima. KYB-ovo učešće u ovom projektu je ogibljenje ‘u točku’. To se naziva REEcorner™ (REE ugao) – svaki ugao automobila je potpuno nezavisan i pokreće ga najsavremenija REEboard™ (REE ploča) ECU, upravljajući naprednom x-by-wire tehnoligijom. Ova tehnologija omogućava ekstremnu modularnost jer svaki ugao može biti prilagođen bilo kojim potrebama vozila, što za rezultat ima optimalnu kompatibilnost, efikasnost i troškove.

REEboard™ (REE ploča) je potpuno ravna, prilagodljiva i modularna platforma. Pruža mogućnost za neograničene konfiguracije karoserije sa potpunom slobodom dizajna i veću efikasnosti prostora. Kako nema potreba za dizajnom nove platforme za svaki tip vozila posebno, ovo štedi velike troškove i vreme. Omogućava veću zapreminu na manjem prostoru, za nošenje više baterija u kućištu.

Ovo partnerstvo je prvi put da je KYB sarađivao na EV platfopmama sa tehnološkom kompanijom. Kazunori Masumoto, generalni direktor inženjeringa u poslovnom odelenju KYB Automotive Component Business Division, objašnjava, „KYB ima veliko iskustvo u razvoju i proizvodnji naprednih sisitema ogibljenja, a mi smo uzbuđeni da sarađujemo sa REE Automotive i delimo svoju revolucionarnu EV viziju inženjeringom podsistema ogibljenja koji podržava potrebe sutrašnjeg ekosistema mobilnosti“.

Suosnivač REE-a i glavni izvršni direktor Daniel Barel komentarisao je „REE je presrećan što može poželeti dobrodošlicu KYB u našu jedinstvenu mrežu globalnih strateških automobilskih partnera, donoseći svetsku stručnost u naprednim sistemima ogibljenja. KYB-ova tehnologija igraće presudnu ulogu u brzom razvoju našeg EV sledeće generacije, koja otkriva električno vozilo sa potpuno ravnom, prilagodljivom i potpuno modularnom platformom, pripremljenom da ponese budućnost e-mobilnosti“.