KYB pokreće Twin-Zero proizvodni izazov

KYB Advanced Manufacturing (KAMS) sa sedištem u Los Arcosu, Španija, jedna je od tri evropske fabrike amortizera KYB-a i pokrenula je jedinstven i zanimljiv projekat pod nazivom „Twin-Zero“. KAMS proizvodi OE proizvode za Stellantis: DS, Peugeot, Citroen; Audi, VV, Škoda, Reno; a takođe i za evropsko aftermarket tržište.

Cilj ovog projekta je stvaranje digitalnog blizanca proizvodne linije, kako bi se pokušalo postići nula nepravilnosti, predviđanje održavanja, gotova roba i usaglašenost sirovina. Sve ovo sa paralelnim ciljem postizanja održivijeg procesa proizvodnje i finalnog proizvoda.

Da bi sproveo ovaj inovativni projekat, KAMS sarađuje sa različitim partnerima, pored primanja granta od Vlade Navare kroz poziv za strateške projekte istraživanja i razvoja 2022-2024.

Projekat je počeo u julu 2022. godine, a planirano je da traje do kraja decembra 2024. Za njega je potrebna redovna prateća tehnička dokumentacija.

U ovoj početnoj fazi projekta, timovi rade na analizi celokupnog toka proizvodne linije i testiraju nove sisteme za prikupljanje podataka kao što su veštački vid ili napredni senzori. Kako je projekat Twin-Zero prilično dug, postoji nekoliko prekretnica na kojima će biti predstavljen napredak.

Juan Carlos Díez, izvršni direktor Aftermarket KYB Europe objašnjava: „KAMS je jedina fabrika u KYB globalnoj mreži koja trenutno analizira svoj proizvodni proces na ovaj način. Uzbuđeni smo što vidimo napredak i rezultate ovog inovativnog eksperimenta, kako bismo naučili kako da poboljšamo KAMS i naših drugih 13 fabrika širom sveta, na kraju od koristi našim kupcima na tržištu.”