KYB obnavlja podršku World Rallycross-u

Ekipa koja je pobedila na svetskom prvenstvu KYB EKS JC i trostruki FIA svetski šampion u Rallycross-u Johan Kristoffersson udružiće snage u FIA RX 2021 takmičenju za titulu. Kristoffersson se pridružio belgijskom Enzo Ide-u sa oba vozača koji koriste KYB amortizere i elektronski servo-upravljač u najnovijoj generaciji Audi S1 EKS RX quattro.

„Ako ne možete da ga pobedite, pridružite mu se – to je tako jednostavno“, kaže vlasnik tima KYB EKS JC, Mattias Ekstrom. „Imao sam mnogo sjajnih bitaka sa Johanom i mislim da se svi mogu složiti da on ima jedinstveni set veština, tako da se on, po mom mišljenju, savršeno uklapa za kampanju KYB EKS JC 2021 da ponovo izazove ostatak učesnika za obe titule, ekipnu i kao vozač“.

Ovaj 32-godišnji Šveđanin ima 36 World RX postolja, od kojih su 24 pobednička. Kristoffersson nije osvojio samo tri titule svetskog prvaka u Rallicrossu (2017, 2018, 2020), već i tri titule u Porsche Carrera Cup Scandinavia, dve titule Scandinavian Touring Car Championship i jednu titulu u Superstars International Series. Trenutno je na vrhu liste vodećih Extreme E vozača sa ekipnim kolegom Molly Taylor-om, pobedivši u 2 runde od 2 za Rosberg Racing.

„Pre svega, veoma sam zadovoljan što mogu da odradim celu FIA World RX sezonu. Uraditi to sa novim timom za mene je novi izazov “, komentariše Johan Kristofferson. „KYB EKS JC zna kako da pobeđuje u trkama i šampionatima i nakon prva dva testna dana vidimo da možemo jedni od drugih da učimo i napredujemo. Joel Christoffersson i ceo tim su veoma strastveni i motivisani da postignu cilj da odbranim titulu vozača, a zajedno sa Enzom i titulu tima “.


„Johan je do danas najuspešniji vozač World RX-a i veoma sam srećan što ga uz podršku Red Bull-a, Ravenol-a, KYB-a i Blåkläder-a možemo imati u našem timu pored Enza. Njegovo iskustvo i znanje pomoći će nam da se dalje razvijamo, a takođe za Enza, ovo će biti odlična prilika da uči od najboljeg. Nastavićemo sa testiranjem pre sezone i siguran sam da ćemo zadavati muke našim konkurentima“, kaže menadžer KYB EKS JC Joel Christoffersson. „2021. godina za KYB EKS JC biće vrlo posebna godina jer ćemo sa našim automobilima učestvovati u tri šampionata – FIA World RX, Nitro Rallycross (USA) i RallyX Nordic.”

Sastavljen od 7 dvodnevnih događaja širom Evrope, WRX se održava na stazama koje su kombinacija relija i kružnih treninga. Vozači su opremljeni RX Superautomobilima sa preko 600 konjskih snaga i sposobnošću da ubrzaju od 0-100 km/h za manje od dve sekunde. Redovna ažuriranja u vezi sa World RX mogu se naći na KYB-ovim društvenim mrežama.