KYB objavljuje drugi video-snimak u virtuelnoj realnosti

Kompanija KYB Evropa je objavila drugi video-snimak u virtuelnoj realnost. On gledaocima pruža šansu da osete kako je nalaziti na mestu suvozača u superautomobilu koji se takmiči na FIA svetskom reli-kros šampionatu.

Video-snimak je napravljen u saradnji sa takmičarskim timom EKS Audi Sport, koji KYB sponzoriše otkako su počeli da se takmiče 2014. godine. Audi S1 RX Quattro koristi KYB-ov elektronski servo upravljač za precizno upravljanje i kontrolu.

U video-snimku je predstavljen vlasnik i vozač tima EKS, Matijas Ekstrom (Mattias Ekström). On poziva gledaoce da stave zaštitne kacige i smeste se na mesto suvozača, dok se automobil kreće po trkačkoj stazi Bikernieki u Rigi, u Letoniji. Vozilo kojim upravlja Matijas može da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 2,5 sekundi. Najveća brzina koju je vozilo postiglo u Rigi je 150 km/h, neposredno pre skoka dugog 35, a visokog 1,5 metara. Najmanja brzina na stazi je bila 50 km/h, u krivini neposredno pre ubrzanja pred skok. Maksimalna sila koju je Matijas iskusio je bila 1,6 G bočno, odmah posle drugog skoka.

Video-snimak je najbolje pogledati pomoću kompleta za virtuelnu realnost, u režimu 360°. KYB Evropa će prezentovati novi video-snimak, zajedno sa prethodnim video-snimkom o bezbednosti, na specijalizovanim sajmovima širom Evrope tokom 2019. godine. Prilikom gledanja video-snimka gledaoci mogu da okreću glavu u bilo kom pravcu i iskuse kompletan panoramski prikaz. Video-snimak se može pogledati i na pametnom telefonu, a kada se otvori u YouTube aplikaciji, gledalac može da pomera svoj telefon kako bi izmenio ugao gledanja na ekranu.

WRX trke se voze od 2014. godine, a sastoje se od 12 dvodnevnih događaja koji se održavaju širom sveta, na stazama koje predstavljaju mešavinu reli i kružnih trka. Sa svojim agilnim stilom vožnje i po seoskim drumovima i po asfaltu, tim EKS Audi Sport se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli, pred zadnju trku u sezoni, koja se održava 24. i 25. novembra u Južnoj Africi.

Link ka video-snimku se može pronaći na vr.kyb-europe.com