KYB Lansira Actimatic sistem amortizacije za motocikle

KYB korporacija je najavila serijsku proizvodnju Actimatic sistema amortizacije – KYB Actimatic Damper System (KADS).

KADS je elektronski kontrolisan poluaktivni sistem vešanja za motocikle koji integriše upravljačku tehnologiju i hidrauličku tehnologiju.

Predstavlja originalni koncept KYB-a „Ground-Hook“ koji vozaču pruža osećaj prizemljenja na putu – osećaj sigurnosti, baš poput gume. Ovo pomaže vozačevim veštinama i doprinosi krajnjoj stabilnosti i kontroli.

KADS će biti instaliran na Yamaha Tracer 9 GT motocikle, što će pružiti i sportske performanse i komfor u vožnji. Potpuno podesivo prednje i zadnje elektronsko vešanje kojim upravljaju šestoosne jedinice za inercijalno merenje (IMU) i upravljačka jedinica motora (ECU). Jedinica za upravljanje ogibljenjem (SCU) izračunava optimalna podešavanja za prigušivanje vešanja. Postavke prigušivanja trenutno se podešavaju preko solenoida kako bi se postigla lagana i sigurna vožnja, bez obzira na opterećenje ili uslove vožnje. Režim se podešava putem TFT interfejsa.

Ovaj sistem vešanja generiše stabilnu prigušnu silu čak i kada se klip vešanja sporije kreće, što doprinosi stabilizaciji stava motocikla pri startnom kretanju iz zaustavljanja, kao i stabilizovanju stava šasije pri ubrzavanju, kočenju i skretanju u krivinama. Elektronski kontrolisan sistem kontroliše prigušenje odskoka i kompresije za prednju viljušku i prigušivanje odskoka za zadnji amortizer. Ovo visoko napredno vešanje generiše mnogo širi opseg amortizujuće sile od konvencionalnog vešanja i sposobno je trenutno da odgovori na različite uslove vožnje kako bi postiglo optimalne performanse upravljanja.

Kao najpoznatiji u Evropi po automobilskom ogibljenju, KYB je takođe svetski lider u vešenju za motocikle, uključujući amortizere, jedinice zadnjih jastuka i prednje viljuške.