KYB jača učešće u WRX

Zajedno sa JC Raceteknik-om, KYB ulazi u novi poduhvat u Svetskoj Rallycross sezoni 2020. Švedski tim takmičiće se pod okriljem KYB Team-a JC, napadajući tako titulu u klasi vozača i klasi timova na FIA svetskom Rallycross šampionatu.

 
Švedski vozač Robin Larsson se već priključio ekipi, kao i letonski vozač Janis Baumanis. Oboje će voziti najnoviju specifikaciju Audi S1 Supercar-a. JC Raceteknik i Robin Larsson su prošle sezone osvojili FIA Evropski Rallycross šampionat i RallyX Nordic titulu. Janis Baumanis ima već četiri godine iskustva u World RX-u, postigavši dva podijuma u finalima prošle godine.
  
Zajedno sa EKS i JC Raceteknik timom, KYB će nastaviti razvoj vrhunskih rallycross amortizera, nastavljajući tehničku saradnju započetu prošle godine. Ekipa je od EKS-a kupio pet Audi S1 EKS RX Supercar i koristiće dva u World RX i dva u Euro RX takmičenju. Takođe, svi automobili imaju KYB servo upravljačke sisteme.

“Fantastična je činjenica da možemo započeti takmičenje sa dva vozača u svetskom šampionatu, već dugo je to bio moj san. Zahvaljujući KYB, započećemo sezonu kao KYB Team JC i nastavićemo našu tehničku saradnju sa EKS-om. Ova investicija je dobra prilika za sve strane, koja nam omogućava da se razvijama zajedno. Ovo će biti sjajno za ceo tim i imati koristi za naše Euro RX vozače”, prokomentarisao je Joel Christoffersson, direktor tima u JC Raceteknik.

Baumanis je rekao “Uzbuđen sam zbog nove sezone sa potpuno novim timom. JC Raceteknik i Robin pokazali su prošle godine da imaju dobar tempo u Euro RX, tako da ove godine mislim da ćemo biti još jači sa dva dobra automobile u World RX-u. Jedva čekam da uđem u najnoviji EKS Audi sa najnovijim KYB amortizerima. Definitivno, Robin poznaje automobile bolje od mene, ali nadam se da ću veoma brzo uhvatiti priključak i njegov tempo”.