KYB izvodi automatizovano istraživanje vožnje

KYB istraživači i razvojni inženjeri su radili na razvoju integrisanog sistema za kontrolu amortizera / servo upravljača koji udobno i bezbedno podržava automatizovanu vožnju.

Integrisani kontrolni sistem postiže naprednu kontrolu kretanja vozila povezivanjem amortizera i servo upravljača. Tehnologija koja je razvijena suzbija ljuljanje vozila.

Koristi informacije o ruti vožnje preuzete iz informacija sa mape, zajedno sa drugim informacijama prikupljenim tokom automatizovane vožnje, da predvidi buduće kretanje i vibracije vozila, a zatim kontroliše servo upravljač da bi postigao optimalnu vožnju bez ljuljanja. Pored toga, čak i kada se vozilo vozi preko neravnih površina puta (izbočine, neravnine, mala udubljenja, itd.), vibracija amortizera se koristi za unapred predviđena ljuljanja vozila, a servo upravljač se kontroliše kako bi se suzbilo ljuljanje.

Očekuje se da će obezbediti 50% smanjenje ljuljanja koje nastaje kada jedan točak pređe korak od nekoliko centimetara, što će dovesti do smanjenja saobraćajnih nesreća izazvanih ljuljanjem i posledičnim preupravljanjem.

Efikasnost ovog sistema potvrđena je ugradnjom u test vozilo, voženo u najsavremenijem razvojnom eksperimentalnom centru KYB u Japanu, a razvoj se nastavlja projektovanjem i verifikacijom njegove primene na proizvodima.

Jordan Day, menadžer marketinga u KYB Evropi, objašnjava: „Automatska vožnja je ogromna oblast istraživanja i razvoja u automobilskoj industriji i KYB-ovi inženjeri svetske klase su na čelu razvoja koju komponente upravljanja i vešanja mogu da igraju u obezbeđivanju sledećeg skoka u tehnologiji vožnje i učine je što bezbednijom”.