KYB i tim JAOS-a udružuju snage na azijskom kros-kantri reliju

Korporacija KYB sponzoriše JAOS-ov tim koji učestvuje na azijskom kros-kantri reliju („AXCR“), koji počinje ovog vikenda.

AXCR trke se održavaju od 1996. godine, a od 2001. godine su uvrštene u FIA-sertifikovane reli trke. Predstavljaju najveći kros-kantri događaj u Aziji i poznate su kao istočna verzija relija Pariz-Dakar. AXCR nadmetanje obuhvata brojne kategorije vozila, motocikala, kvadova, motocikala sa prikolicom i vozila sa pogonom na sve četiri točka, pri čemu većina takmičarskih disciplina ima podklase za pogon na benzin, dizel i električnu energiju.

Vozilo tima JAOS je Toyota Double Cab HILUX REVO (Revo / Toyota: Hilux) 2.8 G. Na vozilu su ugrađeni posebno dizajnirani KYB-ovi amortizeri.

Vozilom upravljaju dvojica vozača. Jedan od njih je 30-godišnji Japanac Tomonori Noto, koji je počeo da se takmiči sa samo 10 godina. Od tada je neprekidno u svetu trka, a timu JAOS-a se pridružio 2015. godine. Drugi vozač je Japanac Kazuhiro Tanaka, inače diplomirani mašinski inženjer. On se 2001. godine zaposlio u KYB-u, a 2015. godine se pridružio servisnoj ekipi JAOS-ovog tima na njihovim AXCR trkama. U 2017. godini je postao suvozač tima JAOS.

AXCR za 2018. godinu startuje na Tajlandu i završava se u Kambodži, uz prolazak kroz Sijem Rip, najpopularnije turističko odredište u Kambodži. Čak 2.200 km dugačka reli trka je podeljena u šest etapa i predstavlja test upravljanja, navigacionih veština, istrajnosti, timskog rada, kao i pripreme, izdržljivosti i čvrstine vozila sa pogonom na 4 točka.

KYB se tokom poslednjih nekoliko godina udružio sa JAOS-ovim timom i nada se daljem poboljšanju rezultata, pri čemu je dosadašnji najveći uspeh osvajanje 5. mesta. Njihov napredak na takmičenju možete da pratite na KYB-ovim kanalima na društvenim medijima tokom same trke.