KYB Europe lansira nove funkcije u aplikaciji KYB Suspension Solutions

Kompanija KYB je obavila ažuriranje popularne mobilne aplikacije Suspension Solutions. Aplikacija sada sadrži detaljne tehničke savete za obavljanje radova na amortizerima, koji se odnose na pojedinačne delove, i sve se to nudi potpuno besplatno. Automehaničar može da unese bilo marku i model automobila, ili VIN broj, ili pak registarski broj (opcija je trenutno dostupna samo u određenim zemljama), a zatim će biti prikazani proizvođački brojevi delova i detaljna tehnička uputstva za predviđene poslove. Svako uputstvo sadrži detaljan ilustrovani vodič za postavljanje delova, spisak potrebnih alata (i odgovarajućih podešavanja priteznog momenta), kao i procenu vremena potrebnog da se obavi popravka. Ako postoji odgovarajući KYB-ov video-snimak o montiranju, i on će biti priložen.

 „Smatrali smo da su ove funkcije sledeća stvar koju smo trebali da ugradimo u KYB aplikaciju“, objašnjava Džordan Dej (Jordan Day), Marketing menadžer u kompaniji KYB Europe Aftermarket. „Aplikacija sada može da pomogne tokom svih glavnih faza zamene amortizera, kao i kod pronalaženja brojeva proizvođačkih delova i ugradnje samih proizvoda. Postojeće funkcije olakšavaju automehaničaru da uputi predlog vozaču da se zamene amortizeri i omogućavaju da vozač prati napredak popravke. Veoma smo ponosni na nove funkcionalnosti aplikacije i uvereni smo da će biti od koristi KYB-ovim klijentima širom Evrope.“

Najnovije funkcionalnosti su rezultat istraživanja mišljenja automehaničara u Evropi, kao i razgovora sa odeljenjem za Upravljanje proizvodima u kompaniji KYB Europe. Navođenje spiska potrebnih alata će omogućiti radionicama da se bolje pripreme za posao, dok prikaz potrebnog priteznog momenta smanjuje rizik od oštećenja komponenti usled prekomernog pritezanja. Podaci o predviđenom trajanju svake od popravi će olakšati radionicama kod davanja preciznijih procena trajanja posla i efikasnijeg planiranja.

KYB-ova aplikacija je namenjena radionicama i da sada je preuzeta preko 7000 puta na teritoriji Evrope. Aplikacija ima dve originalne funkcije, kojima su sada pridodata uputstva za montiranje. Prva funkcija automehaničarima omogućava da vozaču predlože popravku amortizera. Automehaničar procenjuje stanje vozila i u aplikaciju unosi „simptome“ koje vozilo pokazuje, kao i sliku, po potrebi. Aplikacija zatim na osnovu ovih informacija izrađuje izveštaj za dato vozilo, koji se besplatno šalje vozaču. U izveštaju se nalazi dugme „Pozovi radionicu“. U proseku, jedan od četvoro vozača klikne na ovo dugme. Druga funkcija omogućava automehaničarima da naprave slike pre i posle radova na popravci amortizera. Aplikacija zatim na osnovu ovih slika izrađuje izveštaj o vozilu koji se besplatno šalje vozaču. U izveštaju se objašnjava šta je urađeno i koje su koristi za vozilo i prikazuju se slike starih i novougrađenih komponenti.

Aplikacija KYB Suspension Solutions može besplatno da se preuzme i koristi, dostupna je na 20 evropskih jezika i može da se prilagodi tako da svi izveštaji koji se šalju sadrže naziv vaše radionice, telefon za kontakt i logotip. Oni koji su već preuzeli aplikaciju jednostavno treba da je ažuriraju da bi raspolagali njenim novim funkcionalnostima. Oni koji još nemaju aplikaciju, mogu da je pronađu u App Store ili Google Play prodavnicama aplikacija.