Kompanija KYB Objavljuje Video Snimak O Bezbednosti Koji Podržava Virtuelnu Stvarnost

Kompanija KYB Europe se objavljujući svoj novi video snimak koji podržava virtuelnu stvarnost odlučila za inovativni pristup u objašnjavanju rizika od korišćenja istrošenih amortizera.

 

Pomoću specijalnih naočara za virtuelnu stvarnost gledaoci mogu da pogledaju video snimak o bezbednosti kroz koji im se pruža prilika da dožive testiranje istrošenih i potpuno novih amortizera. U ovom video snimku koristi se nova funkcija režima virtuelne stvarnosti koju nudi YouTube, a koja gledaocu omogućava da okreće glavu u bilo kom pravcu kao da se zaista nalazi pored vozača u automobilu, čime se stvara iskustvo veoma nalik stvarnom.

 

Video snimak prikazuje dva identična vozila koja izvode dva različita manevra. Prvo vozilo je prešlo 80.000 km i njegovi amortizeri su istrošeni, dok su u drugo vozilo ugrađeni potpuno novi amortizeri kompanije KYB. Vozila prvo izvode test slaloma kako bi se procenilo upravljanje i kontrola vozila pri brzini od 50 km/h. Vozila zatim izvode test naglog kočenja pri brzini od 80 km/h.

 

Gledalac lako može da uoči razlike u performansama vozila tokom testova, pri čemu su ugao u kome se nalazi telo vozača i upravljanje vozilom značajno poboljšani kod vozila sa novim amortizerima. Na testu naglog kočenja, zaustavno rastojanje sa novim amortizerima je poboljšano za gotovo celu dužinu vozila. Ovo predstavlja više od polovine uobičajene širine pešačkih prelaza i zato može da predstavlja razliku između bezbednog zaustavljanja i rizika od udara. U različitim trenucima snimak vožnje se pauzira i iscrtavaju se udaljenosti koje jasno prikazuju poboljšanja koja se ostvaruju sa novim amortizerima.

 

Džordan Dej (Jordan Day), marketing menadžer kompanije KYB Europe komentariše: „Upravljao sam vozilima koja su korišćena u testovima i iznenađen sam ogromnim poboljšanjima u upravljivosti i kontroli vozila koja su ostvarena sa novim amortizerima. Pozivam sve automehaničare da uvek prekontrolišu da li je potrebno zameniti amortizere, kao i da upotrebe ovaj video snimak kako bi njihovi klijenti mogli bolje da razumeju opasnosti od korišćenja istrošenih amortizera.“

 

Kompanija KYB će tokom narednih meseci prikazivati ovaj video snimak koji podržava virtuelnu stvarnost na lokalnim sajmovima i događajima koje organizuju klijenti kompanije, dok će automehaničarskim radionicama davati na upotrebu naočare za virtuelnu stvarnost kako bi njihovi klijenti mogli da dožive ovo iskustvo koje omogućava gledanje u 360 stepeni. Više informacija možete pronaći na veb stranici vr.kyb-europe.com.