Hajime Sato odlazi u penziju

Gdin Hajime Sato se povukao iz KYB korporacije. Za KYB je počeo raditi 1981. godine i u periodu od 1992. do 2001. godine je u Evropi radio kao Menadžer prodaje, gde je ostvario čvrste odnose sa mnogim korisnicima KYB usluga. Vratio se u maju 2003. godine kao generalni direktor, a zatim postao predsednik KYB Evropa i na toj poziciji je bio sve do 2011. godine. Smatra se ključnim za širenje KYB-a u Evropi.

Gdin Sato se vratio u Japan 2011. godine kao izvršni menadžer prodaje za svetsko tržište rezervnih delova u Diviziji automobilskih komponenti. Tokom aprila 2016. godine je postao izvršni direktor i prebačen je na KYB Tajland na period od dve godine, kao predsednik fabrike. Vratio se u Japan tokom juna 2018. godine, gde je preuzeo odgovornost za globalno poslovanje automobilskim komponentama, naknadnim tržištem, kao zamenik generalnog direktora. Godine 2022. se pridružio Odboru direktora za KYB korporaciju i postao njen potpredsednik.

Gdin Sato se povukao tokom juna 2023. godine i ustvari zauzeo poziciju spoljnog direktora u odboru Sato Šoji korporacije u Japanu. Njegova zadnja poseta Evropi je bio odlazak u Nemačku tokom septembra prošle godine, tokom održavanja Sajma automehanike u Frankfurtu.

Juto Uhida, potpredsednik KYB Evropa je komentarisao: „Zahvaljujemo Sato san-u za njegov cenjeni doprinos KYB Evropi tokom zadnjih 30 godina i želimo mu udobnu i srećnu penziju“.