Elektronski kontrolisani OE amortizeri za Volkswagen grupu

Elektronski kontrolisane amortizere iz KYB korporacije (u daljem tekstu: KYB) je usvojila Volkswagen grupa da opremi nove modele Tiguan, Passat Variant, SKODA Superb i Kodiaq novim DCC Pro (Dynamics Chassis Control Pro). Predstavljanje na tržištu je zakazano za prvi kvartal 2024. godine.

DCC Pro sistemi koriste amortizere sa dvostrukim ventilom za nezavisnu kontrolu oscilacija ekstenzije i oscilacija kompresije izazvanih karoserijom automobila i pomeranjima točkova tokom vožnje.

Ovi ventili reaguju na uslove na putu i situacije u vožnji za nekoliko milisekundi. ECU aktivira odgovarajuće solenoide za ekstenziju i kompresiju radi nezavisnog podešavanja unutrašnjeg pritiska amortizera kako bi odgovarao uslovima na putu i željama vozača (od udobnog do veoma sportskog). Karakteristike prigušenja se kontinuirano automatski podešavaju, što u konjukciji sa potpunom nezavisnošću između pokreta ekstenzije i kompresije obezbeđuje udobnost vozila i kontrolu na najvišem nivou. Ovim se omogućuje bezbedno, dinamično manevrisanje i besprekorno iskustvo vožnje „letećim tepihom“.

KYB i VW grupa rade zajedno nekoliko godina, uključujući sportsku suspenziju Audi RS, a od tada intenzivno sarađuju za VW brend. Ovaj novi razvoj predstavlja deo politike KYB-a za dalje jačanje svog partnerstva sa nemačkim proizvođačem automobila. Značajan razvoj i proces validacije osmišljeni među timovima KYB i Volkswagen su omogućili predstavljanje ove tehnologije, koja je do sada bila zamišljena samo za premium segmente.

KYB će nastaviti sa razvojem u naprednim tehnologijama koje pružaju visoku vrednost našim korisnicima u ovim promenljivim vremenima za automobilski sektor.

KYB proizvodi elektronski kontrolisane amortizere za Aziju i Evropu, u svojim proizvodnim postrojenjima posebno izgrađenim da budu na čelu visokotehnološke proizvodnje amortizera.