WRX sezona ulazi u dramatičnu završnicu u Južnoj Africi

Svetska Rallycross sezona 2019, ostaće upamćena kao jedna od najuzbudljivijih u Moto Sport istoriji. Ponosni smo što su osoblje i tehnoligija KYB odigrali prateću ulogu jednom od glavnih učesnika Andreas Bakkerud-u iz Monster Energy Cartel-a.

Prijava RX Cartela primljena je u poslednjim trenucima pre isteka za prijave za sezonu 2019. Uz minimalne pripreme, pravi je uspeh što su dva vozača uspela u uđu u izbor, a osim toga, oba vozača su se domogla i podijuma u ovoj uzbudljivoj trkačkoj godini. Podržani od strane EKS-a, koji je takođe započeo sezonu sa novim Supercar vozačem Krisztian Szabo-m, sva tri vozača su uživala u sjajnim podvizima i frustrirajućim padovima tokom cele sezone, pred finalnu trku u Killarney u Južnoj Africi, 9. novembra.

Liam Doran je završio 8. ukupno sa 114 bodova. Ovo je bio veliki uspeh za Britanskog vozača. Mađarski vozač EKS-a Krisztian Szabo završio je kao 10. na kraju, u svojoj prvoj kompletnoj sezoni  u WorldRX Supercars sa 99 bodova. Ekipa Monster Energy RX Cartel-a završila je na kraju na 3. mestu u ukupnom plasmanu sa 299 bodova.

Andreas Bakkerud završio je sezonu nakon 196 nivoa trke sa osvojenih 211 bodova, isto kao i Šveđan Timmy Hansen-om. Posle višesatne rasprave zvaničnika trke u vezi sa nekim kontaktom u šestom krugu finalne trke, rezultat je potvrđen i Norvežanin Bakkerud je drugi nakon pobede u trci.

KYB je ponosni partner EKS-a i Monster Energy RX Cartel-a u borbi za FIA Svetski Rallycross šampionat 2019. Oba tima su koristila KYB amortizere i elektronski servo epravljač i bili podržani od strane KYB inženjera na trkama i tokom testiranja. Od svih zaposlenih u KYB korporaciji, želimo da čestitamo svim vozačima, inženjerima i pomoćnom osoblju oba tima, na sjajnoj sezoni. Jedva čekamo sezonu 2020…