Sa KYB-ovim S-EPS do pobede na trci Dejtona 24

Pobednici trke Roleks 24 u Dejtoni vozili su Konica Minolta DPi Cadillac sa ugrađenim KYB-ovim sportskim elektronskim servo upravljačem (S-EPS). Vozilo pripada timu Wayne Taylor Racing i nosilo je startni broj 10.

Vozači tima su Džordan Tejlor, Renger van der Zande, Kamui Kobajashi i Fernando Alonzo. Ovo je druga pobeda tima Wayne Taylor Racing u tri godine, a prvu su ostvarili 2017. godine.

Automobilska trka u Dejtoni, kao jedna od najprestižnijih u Severnoj Americi, označava početak sezone IMSA WeatherTech automobilskog šampionata. Ove godine, 24-časovna trka je skraćena za 10 minuta nakon izuzetno jakog pljuska kakav se ne pamti na međunarodnom trkalištu u Dejtoni. Pobedu je odneo Fernando Alonzo preticanjem koje je izveo samo dva kruga pre završetka trke.

Alonzo, bivši vozač formule 1, u 2018. godini je takođe pobedio na trci 24 časa LeMana, a pobedom na trci izdržljivosti u Dejtoni postao je treći vozač formule 1 koji se domogao ove titule. Alonzov sledeći izazov je Indi 500, koji se održava u maju. Pobeda bi mu omogućila da postane prvi osvajač „trostruke krune“ u istoriji. Vlasnik tima, Vejn Tejlor, četiri puta je pobedio na trci Dejtona 24.

KYB korporacija raspolaže timom inženjera usmerenih isključivo na automobilske trke, koji imaju ogromno iskustvo u izradi visokospecijalizovanih delova namenjenih takmičenjima. Velika potražnja za vozilima namenjenim trkačkom okruženju zahteva izvanrednu preciznost i kvalitet. KYB-ovi sistemi elektronskih servo upravljača (EPS) se široko koriste u moto-sportu, a naročito na trkama izdržljivosti kao što je 24 časa LeMana. KYB-ove komponente sistema vešanja su takođe izbor brojnih automobilskih trkačkih timova širom sveta.