KYB ve Toyota Auto Body’nin Dakar Başarısı

KYB, Nicolas Gibon’un kaptanlığında ve ikinci sürücüsü Jean Pierre Garcin olan 343 sayılı ekibi 2016 Dakar Rallisinde sınıf birincisi olan Toyota Auto Body’nin Land Cruiser Takımı’na teknik destek ve sponsorluk verdiği işbirliğini başarıyla sürdürmektedir.
2016 rallisi çok ağır koşullarda gerçekleşmiş ve sadece 62 araç yarışı tamamlayabilmiştir. Her iki TLC takımının araçları da normal dizelden %60 daha az CO2 yayan bio-dizel ile çalışmaktadır. 343 numaralı takım T2 sınıfında yarışı kazandı ve genel klasmanda 63.09luk zamanla 32. oldu.
Araca, birçok farklı yol koşulunda sürüş kararlılığı sağlama yeteneğine ve esnek amortisör kuvvetine sahip uyarlanmış KYB özel spor amortisörleri takılmıştır. Kullanılan teknik özellikler son derece yüksektir ve kötü yol şartlarında 10,000 km kararlı bir biçimde dayanmak üzere üretilmiştir. Bu amortisörlerde çöl kumunun ağır tozlu ortamlarda amortisör içine girmemesi için güçlü bir yalıtım kullanılmıştır.
Yarış anındaki aşırı sıcaklarda ve uzun mesafelerde gerekli olan yağ hacmini artırmak için bu amortisörler ayrı bir depo ile donatılmıştır. Amortisörler hafif malzemeden üretilmiş ve karşılaşacağı zor satıhlarda tepkiyi artırmak üzere ayarlanabilen amortisör kuvveti imkanına sahiptir. KYB mühendisleri Land Cruiser takımıyla birlikte çalışarak amortisörleri ve aracı uç koşullarda denemiş ve karşılaşacakları zorluklarla baş edeceklerinden emin olmuştur.

2016 Dakar rallisi Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te başladı ve Bolivya’yı geçerek yine Arjantin’de sona erdi. Yarış 13 etap, 14 gün ve toplam 9237 km boyunca sürdü. Bu yıl yarışa 347 takım katıldı.

Dakar Rallisi 1977’de Afrika’da başladı ve o günden bu yana ellinin üzerinde ülkeden takım yarışa katıldı. Bu ralli hem bir yarış hem de sürüş becerilerinin bir testi olarak görülür.