Tutkimusretki kylmyyden navalle

KYB on tukenut historiallista arktista retkeä ”kylmyyden navalle”, jossa tiimi on ensimmäisenä maailmassa päässyt kaukaisille Uuden-Siperian saarille autolla.

Tiimiä johti Toyotan suurlähettiläs Bogdan Bulytšev. Matkan kokonaismäärä oli yli 20 000 kilometriä ankarissa olosuhteissa, niistä 7 000 maanteiden ulkopuolella, muun muassa jäätynyttä Pohjoista jäämerta pitkin. Keskimääräinen lämpötila oli -50ºC ja alin mitattu lämpötila -62ºC. Matka kesti tammikuusta toukokuuhun ja reitti käsitti seuraavat kohteet: Jakutia – Kylmyyden napa – Kolyma – Magadan – Kamtšatka – Tšukotka.

Matkalla käytetyt kaksi ajoneuvoa olivat Toyota Hilux ja Toyota Land Cruiser Prado 150. Molemmat maastoautot oli valmisteltu hyvin ajoon äärimmäisissä olosuhteissa ja ne oli varustettu 38 tuuman renkailla ja LED-valoilla. Niissä oli myös lämmöneristys ja kaksinkertaiset lasit ja molempiin moottoreihin oli asennettu lisälämmittimet, ja päällä oli lämpöpeite ja jäähdyttimen peittävät eristyslaatikot. Hiluxissa polttoainesäiliöiden tilavuus on 350 litraa ja Pradossa jopa 400 litraa, minkä ansiosta moottorit pystyivät toimimaan keskeytyksettä jopa 10 päivän ajan.

Retkikunta-autot oli varustettu KYB-iskunvaimentimilla, jotka on suunniteltu tarjoamaan luotettava käsittely ja mukavuus ajoneuvoille maasto-olosuhteissa säilyttäen samalla erinomaiset ajo-ominaisuudet. Iskunvaimentimissa käytetyt tekniset ratkaisut antoivat lämpötilan vakiintua käytön aikana ja vähensivät vaahtoamisen todennäköisyyttä ja sisäisiä jännityksiä, pidentäen samalla iskunvaimentimen ja koko jousituksen käyttöikää. Tämä on erityisen tärkeää arktisella alueella. Sitä parempaa ja äärimmäisempää kylmäkoetta iskunvaimentimille ei voisi tehdä.

Itse ajamista ja äärimmäisiä olosuhteita voi nähdä enemmän videolla, joka on saatavilla KYB Europen YouTube-kanavalla.