KYB uudistaa tukensa WRX:lle

Maailmanmestarit, KYB EKS JC -tiimi ja kolminkertainen FIA World Rallycross -mestari Johan Kristoffersson tavoittelevat yhdessä FIA World RX -mestaruutta vuonna 2021. Kristoffersson liittyy belgialaisen kuljettajan Enzo Iden tiimiin, jossa molemmat kuljettajat käyttävät KYB:n iskunvaimentimia ja viimeisimmän sukupolven Audi S1 EKS RX quattro -autossa käytettävää elektronista ohjaustehostinta.

”Jos et voi voittaa häntä, liity hänen tiimiinsä – niin yksinkertaista se on”, sanoo KYB EKS JC -tiimin omistaja Mattias Ekström. ”Olen ajanut paljon jännittäviä kilpailuja Johanin kanssa ja uskon kaikkien olevan samaa mieltä siitä, että hänellä on poikkeukselliset taidot, joten minulle hän sopii täydellisesti KYB EKS JC 2021 -kampanjaan, jossa hän haastaa jälleen kerran muun lauman kilpailussa molemmista titteleistä – parhaasta tiimistä ja parhaasta kuljettajasta.”

32-vuotiaalla ruotsalaisella on 36 ajettua World RX:n osakilpailua, joista 24 oli voittoja. Kristoffersson on voittanut kolme rallicrossin maailmanmestaruutta (2017, 2018, 2020), mutta myös kolme Porsche Carrera Cup Scandinavia -titteliä, kaksi Skandinavian Touring Car Championship -titteliä ja yhden Superstars International Series -tittelin. Hän on tällä hetkellä Extreme E -kilpailun kärjessä yhdessä joukkuetoverinsa Molly Taylorin kanssa voitettuaan kaksi kierrosta kahdesta Rosberg Racingille.

”Ensinnäkin odotan todella innolla koko FIA World RX -kauden ajamista, ja uuden tiimin kanssa ajaminen tuntuu uudelta haasteelta”, Johan Kristofferson kommentoi. ”KYB EKS JC tietää, miten voittaa kilpailuja ja mestaruuksia, ja kahden ensimmäisen testipäivän jälkeen näemme, että voimme oppia toisiltamme ja saada uusia kokemuksia. Joel Christoffersson ja koko tiimi ovat hyvin sitoutuneita ja motivoituneita saavuttamaan tavoitteensa puolustaa parhaan kuljettajan ja Enzon kanssa myös parhaan tiimin titteliä.”

”Johan on tähän mennessä kaikkein menestynein World RX -kuljettaja, ja olen erittäin iloinen, että Red Bullin, Ravenolin, KYB:n ja Blåkläderin tuella saamme hänet tiimiimme Enzon rinnalle. Hänen kokemuksensa ja tietämyksensä auttavat meitä kehittymään edelleen, ja se on Enzolle loistava tilaisuus oppia parhaimmilta. Jatkamme kauteen valmistavia testejä ja olen varma, että saamme kilpailijamme tekemään kovasti töitä”, sanoo KYB EKS JC:n tiimipäällikkö Joel Christoffersson. ”Vuodesta 2021 tulee KYB EKS JC:lle erityinen vuosi, sillä ajamme autoillamme kolmessa mestaruuskilpailussa – FIA World RX:ssä, Nitro Rallycrossissa (USA) ja RallyX Nordicissa. WRX koostuu seitsemästä kaksipäiväisestä tapahtumasta eri puolilla Eurooppaa, ja se järjestetään rallicrossin ja ratakilpailun yhdistelmäradoilla. Kuljettajat saavat käyttöönsä RX Supercars -autot, joissa on yli 600 hevosvoimaa ja jotka kiihtyvät 0–100 km/h alle kahdessa sekunnissa. Löydät ajantasaista tietoa World RX:stä KYB:n sosiaalisesta mediasta.