KYB Team JC vuoden 2020 rallikrossin maailmanmestari

Ruotsalainen KYB Team JC, joka kilpailee kaikkien aikojen ensimmäisessä FIA:n rallikrossin mestaruuskilpailussaan, voitti World RX Team 2020 mestaruuden ollen 16 pistettä edellä lähintä kilpailijaa. Ruotsalainen kuljettaja Mattias Ekström varmisti itselleen toisen sijan kuljettajien World RX Drivers kilpailussa ja joukkuetoverinsa Robin Larsson luokiteltiin kuudennelle sijalle.

Poikkeuksellisen kauden jälkeen, joka koostui kahdeksasta neljässä eri maassa järjestetystä kilpailusta, yhdeksäs viimeinen kilpailu (joka oli määrä järjestää Nürburgringillä Saksassa) peruutettiin virallisesti. Vallineiden rajoitusten vuoksi ja saatuaan suurimman pistemäärän ensimmäisessä kilpailussa KYB Team JC julistettiin maailmanmestariksi.

Radalla KYB Team JC:tä edustivat kaksi kuljettajaa: entinen RX-maailmanmestari Mattias Ekström ja hallitseva Euro RX:n ja RallyX Nordic:in mestari Robin Larsson. Tiimin kohokohtia vuonna 2020 olivat voitto kauden toisella kierroksella Höljesissä (Ruotsissa) ja kaksinkertainen palkintopallipaikka Riiassa (Latviassa). Ekström saavutti kaksi voittoa vuoden aikana ja kolme toista sijaa, mikä nosti hänet toiseksi RX-kuljettajien maailmanmestaruuskilpailuissa. Tulos on uskomaton, kun otetaan huomioon, että hän korvasi viime hetkellä Janis Baumaniksen, joka valitettavasti putosi Covid19 aiheuttamien budjettirajoitusten vuoksi. Larsson kilpaili vaikuttavalla tyylillä koko kauden, pääsi neljä kertaa finaaliin ja sijoittui toiseksi Latviassa. Kuljettajien kokonaiskilpailussa hän saavutti korkean kuudennen sijan.

”Olen sitä mieltä, että kauden loppu sujui odotettua paremmin koronaviruksesta huolimatta”, Ekström sanoo. ”Vuosi sitten totesin, että mahdollisuudet palata rallikrossiin ovat lähellä nollaa, mutta palattuani uudelleen kilpailuun kilpailu muuttui vielä kovemmaksi. Meillä oli kilpailujen kuluessa hieman ongelmia, mutta se kuuluu myös vaikeisiin pelisääntöihin. Olen iloinen, että on sponsoreita ja yrityksiä, jotka eivät pelkää investoida edes vaikeina aikoina, varsinkin kun eräitä ratkaisuja otettiin käyttöön vasta viime hetkellä. Olen myös erittäin ylpeä nähdessäni, kuinka paljon vaivaa KYB on panostanut iskunvaimentimien kehittämiseen, minkä ansiosta maailmanmestaruuden voittaminen oli mahdollista”.

KYB Europe onnittelee koko KYB Team JC tiimiä, joka osallistui kilpailuun parhaita kuljettajia vastaan ​​ja kamppaili vaikeimpien olosuhteiden ja monien rajoitusten kanssa, joita ei ole vielä tähän mennessä kohdattu. Erityiset onnittelut ansaitsevat myös EKS-tiimi, Audi S1s:n suunnittelijat ja kumppanimme, jotka auttoivat edistyneen tekniikan iskunvaimentimien kehittämisessä maailmanmestaruuden voittamiseksi. Samat onnittelut ansaitsevat KYB:n moottoriurheiludivisioonan insinöörit Japanissa.