KYB on vetykäyttöisen Toyota Mirain iskunvaimennintoimittaja

Uusi toisen sukupolven Toyota Mirai, vetypolttokennon (FCEV) käyttämä ajoneuvo käyttää KYB-iskunvaimentimia alkuperäisosina.

Ensimmäisen sukupolven Mirai tuotiin myyntiin vuonna 2014. FCEV-ajoneuvot ovat vetykäyttöisiä ajoneuvoja ja ne ovat paras ekologinen ratkaisu, koska ne tarjoavat pitkän ajomatkan (jopa 502 km Mirain tapauksessa) ja lyhyet tankkausajat täysin ilman päästöjä. Mirai on japania ja tarkoittaa tulevaisuutta. Toyota aloitti polttokennojen kehittämisen Japanissa jo 1990-vuosikymmenen alkupuolella ja kehitti sarjan tällaisia ajoneuvoja sekä suoritti yli 1 600 000 km ajotestejä.

Uutta jousitusjärjestelmää käytettiin ajoneuvon paremman ajettavuuden ja asianmukaisen kaarrevakauden sekä korkean mukavuus- ja turvallisuustason saavuttamiseksi ajon aikana. Mirain etuakselilla on yläpuolinen ja taka-akselilla alapuolinen monitukivarsijousitus. Sen jäykkyyttä on myös suurennettu edessä ja takana korin liiallisen sivukallistumisen estämiseksi. Jousituksen oikea viritys parantaa vakautta ja antaa erinomaisen ajotyytyväisyyden. Ajoneuvo on varustettu etu- ja taka-akselilla uusilla KYB-iskunvaimentimilla, jotka takaavat erinomaiset ajo-ominaisuudet ja korkeamman mukavuus- ja turvallisuustason jopa kaikkein pienimmällä reaktiolla ohjauspyörän liikkeeseen.

Siitä huolimatta, että vetykäyttöisten ajoneuvojen tuotantokustannukset ovat korkeat, Toyota on myynyt yli 10 000 ensimmäisen sukupolven Mirai-ajoneuvoa ja aikoo nostaa myynnin 30 000 uuden mallin osalta. Toyota on alentanut polttokennojärjestelmän valmistuskustannuksia 95 % edeltäjäänsä verrattuna käyttämällä pienempiä, kevyempiä, tehokkaampia ja halvempia komponentteja.

”Ottaen huomioon sen tosiasian, että EU:n tarkoituksena on 30 miljoonan päästöttömän auton käyttöönotto vuoteen 2030 mennessä ja ilmastoneutraalisuus vuoteen 2050 mennessä, KYB on sitoutunut yhteistyöhön ajoneuvovalmistajien kanssa tarjoamalla maailmanluokan jousituksia heidän ekologisiin projekteihin”, sanoi KYB Europen markkinointipäällikkö Jordan Day yhteenvetona