KYB lähtee testiradalle

KYB Americas-yhtiön äskettäin tuottamassa videosarjassa KYB lähti testiradalle ja paljasti selvät erot KYB:n, premium-kilpailijan, kuluneiden ja edullisten iskunvaimentimien välillä.

Oikeudenmukaisen testauksen varmistamiseksi KYB palkkasi kaksi riippumatonta, rengasteollisuuden ammattitestikuljettajaa ajamaan kahta samanlaista vuoden 2015 Chevrolet Equinoxia, joissa kummassakin oli yli 150 000 kilometriä matkamittarissa. Yhdenmukaisten ja luotettavien tulosten takaamiseksi kumpaankin ajoneuvoon asennettiin ennen testausta uudet jarrupalat, jarrulevyt ja kallistuksenvakaajan yhdystangot sekä tehtiin täydellinen nelipyöräsuuntaus. Ennen jokaista yksittäistä testiä autoihin asennettiin myös neljä uutta rengasta ja tankattiin polttoainetankki täyteen. Ainoa ero autojen välillä oli iskunvaimentimet.

KYB vertasi ja testasi kahden päivän aikana neljää eri iskunvaimenninsarjaa. Näihin kuuluivat: kuluneet OEM-iskunvaimentimet, edullisen kilpailijan, premium-kilpailijan ja KYB:n Excel-G-sarjan iskunvaimentimet. Arvioinnin tarkoituksena oli antaa testikuljettajille mahdollisuus kokea kukin tuote todellisissa ajotilanteissa, arviointiin sisältyivät:
Märkä rata: Sadetinjärjestelmä kasteli tien tasaisesti märkien ajo-olosuhteiden jäljittelemiseksi, jotta pitoa, käsittelyä ja jarrutusta voitiin testata.
Pujottelu: Hallinnan ja korin kallistumisen arvioimiseksi.
Jarrutus: Pysähtymismatkojen mittaaminen nopeudella 80-0 km/h sekä märissä että kuivissa olosuhteissa.
Todelliset tiet: 11 km kierros todellisilla teillä suorituskyvyn arvioimiseksi todellisessa maailmassa.

Molempiin ajoneuvoihin asennetuista elektronisista tiedonkeruulaitteista kerättyjen tietojen perusteella tulokset osoittivat, että KYB päihitti kaikki vaihtoehdot sekä todellisissa tieolosuhteissa että testiradalla. Nämä tulokset heijastivat molempien riippumattomien ammattitestaajien mielipiteitä, jotka molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että KYB Excel-G oli ylivoimainen valinta.

Jotta voitaisiin ymmärtää iskunvaimentimien vaikutus pysähtymismatkoihin, jarrutustestejä tehtiin sekä märissä että kuivissa olosuhteissa. Verrattaessa kuluneita OEM-iskunvaimentimia edulliseen kilpailijaan, tulokset osoittivat, että edulliset iskunvaimentimet olivat itse asiassa huonompia kuin kuluneet OEM-iskunvaimentimet, kun oli kyse turvallisesta pysähtymisestä sekä märissä että kuivissa olosuhteissa. Kuten voit olettaa, pysähtymismatkat paranivat radikaalisti, kun testattiin KYB:n iskunvaimenninta ja sen ensiluokkaista kilpailijaa kuivissa olosuhteissa. Märkäolosuhteissa, joissa pito oli heikentynyt, KYB:n iskunvaimentimilla varustettu ajoneuvo pysähtyi kuitenkin 1,8 metriä lyhyemmällä matkalla kuin premium-kilpailija eli auton leveyden verran.

ABS:n toimintaa seurattiin myös, jotta voitiin osoittaa iskunvaimentimien suora vaikutus törmäyksenestojärjestelmien suorituskykyyn. Hätäpysähdyksen aikana 80 km/h nopeudesta, auton lisääntynyt nokan kallistuminen merkitsi sitä, että ABS-järjestelmä aktivoitui useita kertoja kuluneita OEM-iskunvaimentimia seuratessa, kun auton turvajärjestelmä yritti ylläpitää pitoa. Joka kerta, kun tämä tapahtui, ABS vapautti jarrut hetkellisesti välttääkseen luiston, mutta tämä toiminto lisää kuitenkin pysähtymisprosessin aikaa ja matkaa. KYB:n ja premium-kilpailijan aktivoituminen oli sitä vastoin huomattavasti vähäisempää, joten auto pysähtyi nopeasti ja pehmeästi. Nämä testit osoittavat selvästi, kuinka tärkeää on vaihtaa kuluneet iskunvaimentimet, sillä kulunut iskunvaimentimen venttiili johti tässä tapauksessa pidempään hätäpysäytykseen.

Molemmat riippumattomat testaajat totesivat, että ajon aikana KYB:n iskunvaimentimien ja kuluneiden OEM-iskunvaimentimien välillä oli huomattava ero ja he totesivat, että ero näiden kahden välillä oli kuin ”yö ja päivä”. Verrattaessa KYB:n iskunvaimentajaa premium-kilpailijaan testaajat kehuivat KYB:n iskunvaimentimia auton hallinnan ja rauhallisuuden vuoksi, mikä sai ajoneuvon tuntumaan ”lukittuneemmalta”, ”seuraten tien liikkeitä tehokkaammin”.

Katsoaksesi videon itse, skannaa QR-koodi.