KYB esittelee älykkään vaimennusohjauksen (IDC)

Jousitusjärjestelmän älykäs vaimennusohjaus (Intelligent Damping Control, IDC) on viimeisin KYB:n kehittelemä innovatiivinen tekniikka, jota käytetään joissakin premium-ajoneuvoissa. Euroopassa sitä käyttää tällä hetkellä PSA-ryhmä DS7-autossa nimeltä ”DS Active Scan Suspension”. Peugeot 508 ja uusi DS9 (joka tuodaan myyntiin vuonna 2021) varustetaan myös IDC:llä. Japanissa se on käytössä sellaisissa ajoneuvoissa kuin Lexus LS ja LC sekä Toyota Crown ja Avalon.

Tämä älykäs tekniikka hyödyntää auton tuulilasin takana sijaitsevaa ns. monokmeraa, joka skannaa ja analysoi tieprofiilia ja lähettää sitten tiedot IDC:n elektroniselle keskusohjausyksikölle. Järjestelmä käyttää neljää korkeusanturia ja kolmea kiihtyvyysmittaria mittaamaan ajoneuvon reagointia, mukaan lukien nopeutta, jarrutusta ja ohjauskulmaa.

Ohjausyksikkö laskee jatkuvasti optimaaliset iskuvaimentimen asetukset epäsäännöllisyyksien poistamiseksi, parantaen samalla mukavuutta ja luoden erittäin tasaisen ajokokemuksen. Tämän toteuttaa kullakin pellillä sijaitseva suhteellinen solenoidiventtiili, joka säätelee ylä- ja alakammion välistä sisäistä painetta ja takaa kaikkien neljän pyörän puristuksen ja painauman yksilöllisen hallinnan.

Testit osoittavat, että edut ovat erityisen huomattavat takapenkin matkustajille, kun skannausjärjestelmä vähentää epätasaisella pinnalla ajettaessa syntyvää tärinää. Se on selvä parannus ajomukavuudessa ja vaikuttaa myönteisesti myös turvallisuuteen. Tasaisempi ajo tarkoittaa myös sitä, että kaikki neljä pyörää pysyvät paremmassa kosketuksessa tienpinnan kanssa, mikä mahdollistaa turvallisemman ohjaamisen ja jarruttamisen. Suurempi mukavuus parantaa varmasti myös ajoneuvon kuljettajan tarkkaavaisuutta ja virkeyttä ajon aikana.

Juan Carlos Diez, KYB Europe Aftermarket -yrityksen toimitusjohtaja, kertoo järjestelmästä näin: ”Tämä laitejärjestelmä on viimeisin erinomainen esimerkki teknisestä kehityksestä maailman korkeimmalla tasolla, ja sen ovat kehittänet KYB:n tutkimuksesta ja kehityksestä vastaavat insinöörit Euroopassa ja pääkonttorissa Japanissa.”