KYB EKS JC-kuljettaja on voittanut WRX-mestaruuden!

Vuoden 2021 rallicrossin maailmanmestaruuden voitti KYB EKS JC-kuljettaja Johan Kristoffersson viimeisen lumisen viikonlopun aikana Nürburgringin radalla Saksassa.

Ruotsalaiskuljettaja Kristoffersson aloitti viimeisen viikonlopun rallicrossin kamppailut kokonaiskilpailun toiselta sijalta 17 pistettä kärkipaikalla olevaa kuljettajaa jäljessä. Hallitsevana ensimmäisenä päivänä hän pienensi tappion 4 pisteeseen. Toisena päivänä hän lyhensi eroa vähitellen ja otti johtoaseman, mikä tarkoitti, että hänen täytyi vain tulla maaliin toisen päivän finaalissa ennen pääkilpailijaansa ja niin kävikin.

Viimeisen erän lopussa kaksi parasta kuljettajaa olivat tasapisteissä. Kristoffersson voitti mestaruuden sen ansiosta, että hänellä oli tilillään enemmän erävoittoja kaudella, jolla KYB EKS JC joutui kohtaamaan monia haasteita rangaistusten ja auto-ongelmien johdosta. Kun kaudella oli ajettu 1/3 kilpailuista Kristoffersson oli 28 pistettä kärkipaikkaa pitävää kuljettajaa perässä.

Kristoffersson on tähän mennessä menestynein WRX-kuljettaja. Tämä oli hänen neljäs RX-maailmanmestaruus ja hänen ensimmäinen kautensa KYB EKS JC-tiimissä. Tämä vahvistaa hänen asemaansa tämän urheilulajin historian menestyneimpänä kuljettajana. Kommentoidessaan voittoaan hän sanoi: ”Neljäs kulta mestaruuskilpailussa! Tämä on aivan uskomatonta. Tämä on huikea saavutus kaikille tiimin jäsenille, he ovat työskennelleet todella lujasti tänä vuonna ja uskoivat jatkuvasti, että meillä on mahdollisuus voittaa mestaruus ja mikä tärkeintä, emme luovuttaneet!”

Onnittelut Kristofferssonille ja suuri tunnustus hänen tiimikolleegalle Enzo Idelle, joka oli erittäin tärkeässä roolissa viikonloppuna ja sijoittui kaikkien aikojen ensimmäisessä täydessä WRX-mestaruuskilpailussa kuudenneksi. Tunnustuksen ansaitsevat myös tiimin kaikki insinöörit, mekaanikot ja tukihenkilöstö, joihin on aina voinut luottaa. Tämä on viimeinen vuosi, jolloin WRX-autoja ajettiin perinteisillä polttomoottoreilla, koska ensi kaudesta alkaen ne starttaavat sähköautoina.

Kaikki KYB EKS JC Audi S1 Quattro-kilpa-autot on varustettu KYB-iskunvaimentimilla ja KYB:n toimittamalla elektronisella ohjaustehostimella (EPS). Lisätietoja KYB:n sitoutumisesta moottoriurheiluun on löydettävissä verkkosivustolta www.kybsport.com sekä KYB Europen sosiaalisesta mediasta.