KYB Actimatic Damper System moottoripyöriin

KYB Corporation ottaa tuotantoon innovatiivisen ratkaisun, jollainen on KYB Actimatic Damper System (KADS).

KADS on elektronisesti ohjattu puoliaktiivinen moottoripyöriin tarkoitettu jousitusjärjestelmä, jossa vaimennusvoiman säätötekniikka on integroitu hydraulitekniikkaan.

Siinä otetaan käyttöön alkuperäinen KYB:n insinöörien kehittämä ”Ground-Hook” (”maakoukku”) konsepti, joka antaa kuljettajalle tunteen renkaan ”maadoituksesta” tiehen ja antaa paremman turvallisuudentunteen. Se tukee kuljettajan taitoa ja edistää maksimaalista vakautta ja hallittavuutta moottoripyörää ajettaessa.

Viimeisin versio Yamaha Tracer 9 GT moottoripyörästä varustetaan KADS-järjestelmällä, mikä varmistaa sekä urheilullisen suorituskyvyn että ajomukavuuden. Täysin säädettävää elektronista etu- ja takajousitusta hallitaan kuusiakselisella hitausmomentin mittausyksiköllä (IMU) ja moottorin ohjausyksiköllä (ECU). Jousituksen ohjausyksikkö (SCU) laskee optimaaliset jousituksen vaimennusasetukset, jotka säädetään välittömästi erityisellä magneettiventtiilillä moottoripyörän sujuvan ja turvallisen käsittelyn varmistamiseksi kuormasta tai ajo-olosuhteista riippumatta. Tila asetetaan TFT-näytön käyttöliittymän kautta.

Tämä jousitusjärjestelmä tuottaa pysyvän vaimennusvoiman, vaikka iskunvaimentimen mäntä liikkuu hitaammin. Se saa aikaan moottoripyörän oikean asetuksen lähdettäessä liikkeelle paikalta ja vakauttaa myös alustan asetusta kiihdytyksen, jarrutuksen ja kaarreajon aikana. Elektronisesti ohjattu järjestelmä ohjaa etuhaarukan palautumista ja puristusta sekä takaiskunvaimentimen palautumisen vaimennusta. Tämä erittäin edistyksellinen jousitus tuottaa merkittävästi laajemman vaimennusvoima-alueen kuin perinteinen ratkaisu ja pystyy reagoimaan välittömästi muuttuviin tieolosuhteisiin optimaalisten ajo-ominaisuuksien saavuttamiseksi.

KYB ei ole pelkästään Euroopan tunnetuin autojousitus, vaan KYB on myös maailman johtava moottoripyöräjousitus, mukaan lukien taka- ja etuhaarukoiden iskunvaimentimet.