Keskittyminen Jousituskomponenttien Edistykselliseen Tuotantoon Euroopassa

KYB Advanced Manufacturing Spain (KAMS) tehdas on KYB:n uusin iskunvaimennintehdas, joka on rakennettu tuottamaan innovatiivisia ja teknisesti edistyksellisiä iskunvaimentimia OE- ja jälkimarkkinoille.

KAMS sijaitsee Los Arcosissa, lähellä Pamplonaa. Yli 20 miljoonan euron investointikustannukset hyväksyttiin kesäkuussa 2008, ja tuotantolinjan ensimmäiset testit alkoivat elokuussa 2009. Täysi tuotanto alkoi neljä kuukautta myöhemmin KYB:n ja BMW:n ensimmäisellä OE-projektilla – uuden 5-sarjan etu- ja taka-iskunvaimentimien toimittamisella. Muutamaa kuukautta myöhemmin toimitukset PSA:lle ja Audille siirrettiin KYB:n toisesta espanjalaisesta tehtaasta, KYBSE:stä.

Tehtaalla on 6 linjaa, ja sen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 1,45 miljoonaa iskunvaimenninta vuodessa. KAMSilla on 184 työntekijää, joista 145 työskentelee tuotantolinjoilla.

KAMS:n tuotantotiloissa huomaa ensimmäiseksi, että ne ovat tavalliseen tuotantotilaan verrattuna uskomattoman siistejä. Tiimi tekee kovasti töitä pitääkseen yllä optimaalisia olosuhteita tämän tason erikoistuotantoa varten, mukaan lukien jatkuvat prosessi- ja tuotetarkastukset tai korkean tason siivoustarkastukset (5S) kahden viikon välein.

Tuotantoprosessi on pitkälle automatisoitu – operaattorit aloittavat lisäämällä komponentteja, joihin ei kosketa enää ennen kuin ne poistetaan manuaalisesti tuotantolinjan lopussa. Lopputuotteen laadunvalvonta on täysin manuaalinen prosessi.

KAMSissa valmistetaan kahta päätyyppiä iskunvaimentimia: REAS ja IDC.

REAS on tärinänvaimennusjärjestelmä, joka hallitsee pystysuuntaista tärinää ja vaimennusvoimaa kaarreajossa ilman elektronisia laitteita. Se yhdistää iskunvaimentimet erityisellä keskiventtiilillä, jossa on kelluva mäntä ja joka jakaa vaimennusvoiman vasempaan tai oikeaan iskunvaimentimeen.

Tätä järjestelmää on kahta tyyppiä: rinnakkaisliitäntä, jossa yhden akselin (etu- tai taka-akselin) vasen ja oikea iskunvaimennin liitetään yhteen keskiventtiilin avulla, ja ristiinliitäntä. Diagonaalinen liitäntä), jossa iskunvaimentimet on liitetty seuraavasti: oikea etuosa on liitetty vasempaan takaosaan keskiventtiilin kautta ja vasen etuosa on liitetty oikeaan takaosaan toisen keskiventtiilin kautta.

Se ohjaa auton käyttäytymistä jarrutuksen, kaarreajon ja kiihdytyksen aikana ja hallitsee painonsiirtoa korin kallistumisen minimoimiseksi. Parantaa pyörän kosketusta tienpintaan tasapainottamalla renkaiden painetta. Tämä vähentää renkaiden kulutuspinnan kulumista, vaikuttaa myönteisesti ajoneuvon käsiteltävyyteen ja takaa paremman ajoturvallisuuden äärimmäisissä ajotilanteissa.

Sitä käytetään Audi RS 6 Avantissa, Audi RS 5 Coupéssa ja Sportbackissa sekä Audi RS 4 Avantissa nimellä DRC – Dynamic Ride Control. Jokainen REAS-vaimenninsarja on yhdistetty keskussäätöventtiiliin, mikä takaa optimaalisen suorituskyvyn ja käsittelytarkkuuden myös suuremmilla nopeuksilla ajettaessa.

Älykäs vaimennusohjaus (IDC – en Intelligent Damping Control) jousitusjärjestelmässä on uusin innovatiivinen tekniikka, jonka KYB:n insinöörit ovat kehittäneet käytettäväksi tietyissä premium-luokan ajoneuvoissa. Euroopassa PSA-konserni käyttää sitä Peugeot 508:ssa ja DS7:ssä nimellä DS Active Scan Suspension. Se on mukana myös uudessa DS9:ssä, joka julkaistaan vuonna 2021. Japanissa se on saatavilla Lexus LS- ja LC-malleihin sekä Toyota Crowniin ja Avaloniin.

Tämä älykäs tekniikka skannaa ja analysoi tieprofiilia ja lähettää sitten tiedot IDC:n elektroniselle keskusohjausyksikölle. Se käyttää neljää korkeusanturia ja kolmea kiihtyvyysmittaria mittaamaan ajoneuvon reagointia, muun muassa nopeutta, jarrutusta ja ohjauskulmaa.

Ohjausyksikkö laskee jatkuvasti optimaaliset iskuvaimentimen asetukset epäsäännöllisyyksien poistamiseksi parantaen samalla mukavuutta ja luoden erittäin sujuvan ajokokemuksen. Tämä tapahtuu erityisesti suunnitellun magneettiventtiilin avulla kussakin iskunvaimentimessa, joka säätelee ylemmän ja alemman kammion välistä sisäistä painetta ja säätää yksilöllisesti sekä puristus- että kimmokkeita kaikissa neljässä pyörässä.

Testit osoittavat, että hyödyt ovat erityisen tuntuvia takamatkustajille, kun skannausjärjestelmä vähentää tärinää, jota esiintyy ajettaessa epätasaisilla tienpinnoilla. Tämä on huomattava parannus ajomukavuuteen ja vaikuttaa suoraan myönteisesti turvallisuuteen. Tasaisempi ajo tarkoittaa myös sitä, että kaikki neljä pyörää pysyvät paremmin kosketuksissa tienpintaan, mikä mahdollistaa turvallisemman käsittelyn ja jarrutuksen. Suurempi mukavuus parantaa varmasti havaintokykyä, reagoi paremmin odottamattomiin ajotilanteisiin ja vähentää kuljettajan väsymystä ajon aikana.

KYB:llä on Euroopassa kolme iskunvaimennintehdasta: kaksi Espanjassa ja yksi Tšekin tasavallassa sekä jousitusjousitehdas Tšekin tasavallassa.