Hyödyllisiä asennusvinkkejä KYB Europelta

KYB Europe jakaa hyödyllisiä vinkkejä mekaanikoille iskunvaimentimien, kierrejousien tai jousituksen asennussarjojen asentamiseen.

Kiinnipitäminen männänvarresta
Yksi yleisimmistä syistä iskunvaimentimen tiivisteen rikkoutumiseen ja öljyn vuotamiseen on männänvarren vaurioituminen asennuksen aikana. Lukkopihtejä, pihtejä ja muita työkaluja ei saa koskaan laittaa suoraan männänvarteen. Nämä työkalut voivat naarmuttaa erittäin sileäksi kiillotettua männänvartta, mikä voi aiheuttaa tiivisteen kulumista ja vahingoittaa sitä. Lähellä männänvarren yläosaa juuri sen yläpuolella, missä kierteet alkavat, on alue, johon työkalut voidaan asettaa turvallisesti.

Käytä mukana toimitettuja muttereita
Jos KYB-iskunvaimentimessa on kierremutteri, sitä on käytettävä asennuksen aikana sen sijaan, että käytettäisiin uudelleen vanhasta osasta irrotettua. Jos KYB ei toimita mutteria, alkuperäistä pitää käyttää uudelleen. Tämä koskee myös aluslevyjä ja välilevyjä.

Patruunoiden vaihto
Kun asennat uutta KYB-patruunaa, älä laita vettä tai muita nesteitä joustintuen koteloon. Varmista, että kotelo on tyhjä kaikesta nesteestä. KYB-patruunat on suunniteltu käytettäväksi ilman lisänesteitä.

Jousituksen asennussarjojen kellotus
Joustintukea irrotettaessa on suositeltavaa merkitä jousituksen osat, jotta varmistetaan uudelleenkäytettävien osien oikea sijainti ja järjestys. Tätä kutsutaan ”kellotukseksi”. Kiinnitä erityistä huomiota ylemmän kierrejousen oikeaan asentoon ylempään asennuslevyyn nähden, jotta uudelleenasennus olisi suoritettu oikein ja tarkasti.

Iskunvaimentimen pituus
Joskus uusi iskunvaimennin voi näyttää eri pituiselta kuin ajoneuvosta irrotettu. Yleisin syy on sisäisen palautusjousen käyttö KYB-tuotteessa ja puskurin puuttuminen OE-tuotteesta, jonka ajoneuvonvalmistajat voivat joskus poistaa myöhemmistä malleista kustannusten säästämiseksi. Joissakin sovelluksissa akselia tai jousitusta on nostettava hieman kiinnityssarjan asentamiseksi. Tämä on yleistä myös monissa OE-komponenteissa. Edellyttäen, että osa on valittu KYB-luettelosta tarkkojen ajoneuvospesifikaatioiden mukaisesti, osa on turvallinen asentaa.

Oikea vääntömomentti
Älä käytä ilma- tai sähkökäyttöistä iskuavainta männänvarren ylemmän kiinnitysmutterin kiristämiseen. Se voi nostaa vääntömomentin suositeltua korkeammaksi ja aiheuttaa vaurioita. Pidä kiinni männänvarresta jakoavaimella tai erikoistyökalulla (ei lukkopihdeillä tai pihdeillä) koneistetusta olakkeesta ja käytä ajoneuvon valmistajan ohjeiden mukaista momenttiavainta. Tekniset tiedot löytyvät KYBin Suspension Solutions-sovelluksesta. Lopullinen kiristys on suoritettava, kun on kuormitettu ajoneuvon koko painolla.

Vaihto pareittain
Jotta ajoneuvo toimisi turvallisesti ja suunnitellusti, KYB suosittelee iskunvaimentimien vaihtamista akselipareittain. Kun vaimennussuhteet poikkeavat merkittävästi toisistaan vasemmalla ja oikealla puolella, ajoneuvon korin ja pyörien liikevaihtelut voivat aiheuttaa häiriöitä ajon aikana. KYB suosittelee myös jousituksen asennussarjojen ja suojasarjojen vaihtamista samaan aikaan iskunvaimentimien kanssa.

Alustaminen
Joskus iskunvaimennin voidaan diagnosoida vialliseksi, vaikka se tarvitsee vain alustaa. Iskunvaimentimet varastoidaan ja kuljetetaan yleensä vaakasuorassa asennossa. Se voi aiheuttaa pienten ilmataskujen muodostumista, jotka voivat vaikuttaa vaimennusvoimaan. Se välttämiseksi on suositeltavaa alustaa iskunvaimennin 3 tai 4 kertaa. Se tarkoittaa männänvarren puristamista ja vetämistä ilman poistamiseksi.

Pyörän suuntaus
Ajoneuvon suunnittelusta riippuen voi olla tarpeen suorittaa pyörän suuntaus joustintuen vaihdon jälkeen. Kaikki joustintuet vaikuttavat suuntaukseen jollain tavalla, joten on parasta tarkistaa tiedot ajoneuvokohtaisesta huoltokäsikirjasta ja spesifikaatioista.