Double Hydraulic Stops järjestelmä tulee jälkimarkkinoille

Aikana, jolloin aktiivinen jousitus tulee todellisuudeksi henkilöautoissa ja puoliaktiivisia ratkaisuja on tarjolla useammilla segmenteillä kuin koskaan aikaisemmin, KYB:n ja Citroënin yhteistyö on tuonut markkinoille uuden jousituskonseptin, joka perustuu passiivisiin iskunvaimentimiin, mutta joka lähestyy puoliaktiivisten järjestelmien huippusuorituskykyä huomattavasti kilpailukykyisemmillä kustannuksilla. Se on kehitetty alun perin vuonna 2017 lanseerattuun Citroën C5 Aircrossiin, jossa sitä käytetään alkuperäisosana. Ajoneuvo oli ehdolla Vuoden auto 2019-palkinnon saajaksi ja voitti 2019 CarWow Comfort Award-palkinnon. PSA:n Supplier Excellence-palkinto myönnettiin myös KYB:lle tämän erittäin menestyksellisen kehitystyön seurauksena.

Toistaiseksi tätä tekniikkaa on asennettu vain täysin uusiin ajoneuvoihin, mutta vuonna 2022 se on saatavilla KYB Europen jälkimarkkinaosina osanumeroilla 3348095 ja 3448033. KYB on ainoa yritys, joka tarjoaa näitä osia jälkimarkkinoille. Tällä hetkellä Euroopan teillä on yli 150 000 C5 Aircross autoa, jotka on varustettu double hydraulic stops-järjestelmällä.

Tällä tekniikalla iskunvaimentimien kokonaisjousto voidaan jakaa kolmeen erilliseen osaan, joille iskunvaimentimet antavat erilaisia ominaisuuksia. Ensimmäinen osa vastaa sijaintia jouston keskikohdan ympärillä. Tällä toiminta-alueella tavanomainen venttiili männässä ja pohjaventtiili antavat vaimennusvoimat. Toinen ja kolmas osa vastaavat asentoa lähellä ulos- ja sisäänjouston loppua ja hydrauliset puristus- ja paluuesteet vastaavat energian lisävaimennuksesta.

Tämän jaon ansiosta iskunvaimentimien pääventtiilit voivat keskittyä mukavuuteen ja kaksi hydraulista estettä ottavat vastuun vaativimmissa tilanteissa, mikä lisää sekä mukavuutta että käsiteltävyyttä. Jotta tämä saavutetaan tehokkaasti, sekä paluu- että puristusesteiden on kyettävä antamaan riittävä energian absorptio ja niillä on oltava erittäin joustava vaste. Tämä patentoitu tekniikka antaa ennennäkemättömän mukavuustason ja PSA:n kuvaaman ”lentävä matto-ilmiön”, koska auto tuntuu lentävän tien töyssyjen ja kuoppien yli.

Jordan Day, KYB Europen jälkimarkkinoiden markkinointipäällikkö, selvittää: ”Tämän tekniikan saatavuus jälkimarkkinoilla on jännittävä lisä nykyiseen valikoimaamme ja antaa autoilijoille mahdollisuuden jatkaa palkitun mukavuuden nauttimista, jota nämä iskunvaimentimet tarjoavat. Tämä on seuraava erinomainen esimerkki siitä, kuinka KYB on OE-jousituksen tutkimuksen ja kehityksen eturintamassa”.