Toyota alege KYB pentru modelul Mirai alimentat exclusiv cu hidrogen

Noua versiune Toyota Mirai, un vehicul fuel cell cu hidrogen (FCEV), folosește amortizoare KYB ca echipare originală.

Prima generație Mirai a fost lansată în 2014. FCEV-urile funcționează cu hidrogen și sunt cele mai recente mașini ecologice, deoarece oferă călătorii lungi (până la 502 km pentru Mirai) și timp scurt de alimentare cu zero emisii. Mirai este cuvântul japonez pentru viitor. Toyota a început dezvoltarea fuel cell (pile de combustie) în Japonia la începutul anilor 1990 și a dezvoltat o serie de vehicule fuel cell, efectuând teste rutiere pe mai mult de 1.600.000 km.

Pentru a obține o direcție ușoară și precisă, o poziție adecvată a vehiculului în viraje și o călătorie confortabilă de înaltă calitate, se folosește un sistem nou de suspensie. Are suspensie multi-link montată superior în față și suspensie multi-link montată inferior în spate. De asemenea, are rigiditate ridicată în față și în spate pentru a contracara accelerația laterală la viraje. Manevrabilitatea este atât receptivă, cât și stabilă. Vehiculul este echipat cu amortizoare noi KYB în față și în spate pentru a oferi o direcție foarte performantă și un nivel ridicat de confort, cu răspuns imediat la mișcarea inițială.

În ciuda costului ridicat al vehiculelor cu hidrogen, Toyota a avut vânzări de peste 10.000 de unități Mirai, varianta originală și au ca scop creșterea acestora la 30.000 pentru noul model. Toyota a redus costul sistemului cu pile de combustibil cu 95%, comparativ cu predecesorul său, făcând componentele sale mai mici, mai ușoare, pentru a le produe mai ieftin și mai eficient.

Jordan Day, directorul de marketing al KYB Europe precizează „având în vedere că UE are un obiectiv de 30 de milioane de autoturisme cu emisii zero până în 2030 și neutralitate climatică până în 2050, KYB se angajează să colaboreze cu producătorii de vehicule pentru a oferi suspensii de clasă mondială pentru dezvoltarea de noi vehicule ecologice”.