Proiectul Rally Team

KYB Corporation din Japonia a lansat o echipă de raliu ca o inițiativă de proiect. Echipa concurează în Campionatul Japonez de Raliuri cu scopul de a pregăti ingineri de dezvoltare, pentru a crește motivația angajaților companiei și pentru a dezvolta noi produse.

Echipa se numește „Kayaba Rally Team”, iar vehiculul folosește vechiul logo KYB, deoarece designul se bazează pe conceptul de „întoarcere la origine”. Echipa este formată din membri care au răspuns la un apel deschis, iar sub conducerea domnului Matsushita (inginer, Departamentul de sport cu motor KYB), inginerii și mecanicii își perfecționează abilitățile. Vehiculul este un Toyota GR Yaris, turbo de 1,6 litri și folosește amortizoare KYB.

All Japan Rally Championship (AJRC) este un raliu intern din țară, de nivel înalt și este certificat ca un campionat regional FIA. Șoferii și copiloții/navigatorii se întrec pe nenumărate suprafețe de drum și în condiții meteorologice diferite pentru a încerca să câștige trofeul. Etapele sunt organizate în toată țara, de la Hokkaido în nord până la Kyushu în sud.

Până acum echipa a învățat multe și în timpul fiecărei curse s-a confruntat cu o serie de provocări, pe care a reușit să le depășească. Cursa finală a sezonului se desfășoară între 13-15 octombrie în Takayama, Japonia. Pentru mai multe informații despre echipă și vehicul, vizitați site-ul web KYB Sport: http://l.ead.me/kayaba-rally.

Testarea amortizoarelor într-un mediu de sport cu motor este o parte importantă a dezvoltării de produse inovatoare. De exemplu, KYB Prosmooth a apărut ca urmare a unor serii de experimente cu până la 600 de combinații diferite de ulei și componente, pentru a aduna cantități uriașe de date, alături de rapoartele de evaluare ale inginerilor noștri calificați de testare. Aceștia au pregătit lichid hidraulic și piese glisante cu diferite caracteristici, schimbând componente de un număr mare de ori, evaluând fizic vehiculele. Acest lucru a crescut performanța amortizoarelor de curse și le-a oferit inginerilor noștri perspectiva pentru a îmbunătăți și mai mult produsul de ultimă oră. Această tehnologie Prosmooth este acum introdusă în întreaga lume în amortizoarele OE.