PRIM PLAN ASUPRA PRODUCȚIEI DE SUSPENSIE AVANSATĂ DIN EUROPA

KYB Advanced Manufacturing Spain (KAMS) se află în fruntea specialistilor în fabricarea  de amortizoare de înaltă tehnologie și a fost construită special în acest scop.

KAMS are sediul în Los Arcos, lângă Pamplona. Investiția de peste 20 de milioane de euro, a fost aprobată în iunie 2008 și prima testare a liniei de producție a început în august 2009. Producția completă a început patru luni mai târziu cu primul proiect OE între KYB și BMW, furnizarea de amortizoare față și spate pentru noua serie 5. Câteva luni mai târziu, aprovizionarea pentru PSA și Audi a fost transferată de la cealaltă fabrică spaniolă KYBSE a KYB.

Există 6 linii de producție, iar capacitatea de producție este în prezent de 1,45 milioane amortizoare. KAMS are 184 de angajați, dintre care 145 lucrează la liniile de producție.

Când intrați în zona de producție la KAMS, primul lucru pe care îl observați este cât de curat este în comparație cu o zonă de fabricație obișnuită. Echipa lucrează din greu pentru a menține condiții optime pentru acest nivel de fabricație specializat, inclusiv audituri continue asupra proceselor și produselor, plus audituri de curățenie la nivel înalt (sistem 5S) la fiecare 2 săptămâni.

Procesul de fabricație este foarte  automatizat – operatorii încep procesul prin adăugarea componentelor brute și nu sunt atinse din nou până nu sunt eliminate manual la sfârșitul liniei de producție. Apoi, verificarea calității produsului final este un proces complet manual.

Cele două tipuri principale de amortizoare fabricate de KAMS sunt REAS și IDC.

REAS este un sistem de amortizare care controlează vibrațiile verticale și forța de amortizare pe viraje fără dispozitive electronice. Acesta leagă amortizoarele de un al treilea amortizor special, care are un piston plutitor și distribuie o forță de amortizare pe amortizorul stâng sau drept.

Există două configurații pentru acest sistem: Conexiune paralelă, unde amortizoarele din stânga și din dreapta ale unei axe (față și / sau spate) sunt conectate printr-o supapă centrală; și Conexiune diagonală, în cazul în care amortizorul frontal drept este conectat printr-o unitate de supapă centrală cu amortizorul spate stâng, precum și amortizorul frontal stâng cu amortizorul spate drept prin a doua unitate centrală.

Sistemul controlează comportamentul mașinii în timpul frânării, virării și accelerației pentru a gestiona transferul de greutate și a minimiza rulajul caroseriei. Îmbunătățește contactul dintre anvelope și drum prin forțe echilibrate ale anvelopelor, îmbunătățește uzura anvelopelor, îmbunătățește manevrabilitatea și asigură o siguranță mai bună la conducere în situații critice.

Este utilizat pe vehiculele Audi RS 6 Avant, Audi RS 5 Coupé și Sportback și Audi RS 4 Avant sub denumirea DRC – Dynamic Ride Control. Fiecare set de amortizoare REAS este conectat la unitatea centrală a supapelor, asigurând o funcționare și o precizie optime pentru aceste vehicule de înaltă performanță.

Sistemul de suspensie KYB Intelligent Damping Control (IDC) este cea mai recentă tehnologie inovatoare dezvoltată de KYB și este utilizat pe o selecție de vehicule de prestigiu. În Europa, este folosit de PSA pe Peugeot 508 și pe DS7 sub denumirea DS Active Scan Suspension. Va apărea și pe noul DS9 care va fi lansat în 2021. În Japonia, este disponibil pe Lexus LS și LC și Toyota Crown și Avalon.

Această tehnologie inteligentă analizează profilul drumului și îl trimite către unitatea centrală electronică IDC. Funcționează cu patru senzori de înălțime și trei accelerometre pentru a măsura reacțiile vehiculului, inclusiv viteza, frânarea și unghiul de direcție, printre altele.

Unitatea de control calculează continuu setările optime ale amortizorului pentru a atenua orice neregulă, îmbunătățind confortul pentru a crea o experiență de conducere unică și lină. Face acest lucru printr-o electrovalvă proporțională pe fiecare clapetă care reglează presiunea interioară între camerele superioară și inferioară, oferind control individual atât al compresiei, cât și la cursa de revenire pe toate cele patru roți.

Testele arată că beneficiile sunt deosebit de remarcabile pe scaunele din spate, sistemul de scanare reducând oscilația care poate apărea peste umflături. Acest lucru este o îmbunătățire a confortului de conducere, dar va avea și un efect pozitiv asupra siguranței. Conducerea mai ușoară înseamnă că toate cele patru roți vor menține un contact mai bun cu șoseaua, permițând o direcție și o frânare mai sigure. O plimbare mai lină va reduce și oboseala șoferului.

KYB are trei fabrici de amortizoare în Europa, două în Spania și una în Republica Cehă. De asemenea, are o fabrică de arcuri elicoidale construită special în Republica Cehă.