Pilotul KYB EKS JC câștigă campionatul WRX

Campionatul Mondial de Rallycross 2021 a fost câștigat de pilotul KYB EKS JC Johan Kristoffersson, într-un final dramatic și înzăpezit pe circuitul de la Nürburgring din Germania.

Pilotul suedez Kristoffersson a început ultimul weekend pe locul doi, la 17 puncte de lider. Într-o primă zi dominantă, a redus diferența la patru puncte. El a preluat încet conducerea în timpul celei de-a doua zile, ceea ce înseamnă că a trebuit să termine doar finala din ziua a doua înaintea principalului său rival, ceea ce a făcut.

Primii doi piloți au fost la egalitate de puncte la sfârșitul cursei finale, iar Kristoffersson a câștigat campionatul datorită faptului că a avut mai multe victorii în curse în acest sezon – un sezon în care KYB EKS JC a trebuit să depășească numeroase provocări cu penalitățile și probleme cu mașina . La o treime din timpul sezonului, Kristoffersson a fost la 28 de puncte de avantaj.

Kristoffersson este cel mai de succes pilot WRX de până acum. Acesta a fost al patrulea Campionat Mondial RX și primul său sezon cu KYB EKS JC. El și-a consolidate astfel locul ca cel mai de succes șofer din istoria acestui sport. Reflectând la victoria sa, el a spus „Un al patrulea aur în campionat! Acest lucru se simte absolut incredibil. O realizare a tuturor celor din echipă, care au muncit foarte mult anul acesta și au continuat să creadă în mod constant în șansa de a lua titlul și nu am cedat!”.

Felicitări lui Kristoffersson și merite deosebite coechipierului său Enzo Ide, care a jucat un rol secundar important în weekend, terminând primul său campionat WRX complet pe locul 6. Felicitări de asemenea și echipei de ingineri, mecanici și personalului de suport pentru un sezon extraordinar. Acesta este ultimul an în care mașinile WRX vor rula cu motoare tradiționale cu ardere internă, deoarece din sezonul viitor se va trece la vehicule electrice.

Toate Supercarurile KYB EKS JC Audi S1 Quattro folosesc amortizoare KYB și servodirecție electronică KYB. Pentru mai multe informații despre implicarea KYB în sportul cu motor, vizitați www.kybsport.com și canalele de socializare KYB Europe.