KYB lansează sistemul de amortizare Actimatic pentru motociclete

KYB Corporation a anunțat lansarea producției în serie a sistemului KYB Actimatic Damper System (KADS).

KADS este un sistem de suspensie semi-activ controlat electronic pentru motociclete care integrează tehnologia de control și tehnologia hidraulică.

KYB introduce un concept original de „Ground-Hook”, care creează senzația de contact cu drumul – o senzație de siguranță, la fel ca și o anvelopă. Acest lucru ajută abilitățile motociclistului și contribuie la stabilitate și control excelent.

KADS va fi instalat pe motocicleta Yamaha Tracer 9 GT, și va oferi atât o performanță sportivă, cât și un confort ridicat. Suspensiile electronice față și spate complet reglabile sunt gestionate de unitatea de măsurare inerțială (IMU) cu șase axe și de unitatea de control al motorului (ECU). Unitatea de control a suspensiei (SCU) calculează setările optime de amortizare a suspensiei. Setările de amortizare sunt ajustate instantaneu prin intermediul unui solenoid pentru a obține o deplasare lină și sigură, indiferent de condițiile de încărcare sau de rulare. Modul este setat prin interfața TFT.

Acest sistem de suspensie generează o forță de amortizare constantă chiar și atunci când pistonul de suspensie se mișcă mai lent, ceea ce contribuie la stabilizarea poziției motocicletei la pornirea de la stop, precum și la stabilizarea poziției șasiului la accelerare, frânare și virare. Sistemul electronic controlează amortizarea în cursa de revenire și compresie pentru furca față și amortizarea în cursa de revenire pentru amortizorul spate. Această suspensie extrem de avansată generează o gamă mult mai largă de forte de amortizare decât suspensia convențională și este capabilă să răspundă instantaneu la diferite condiții de drum pentru a obține performanțe optime de manevrabilitate.

Renumit în Europa pentru suspensiile auto, KYB este, de asemenea, un lider mondial în suspensiile de motociclete, incluzând amortizoare față și spate.