KYB își consolidează implicarea în WRX

KYB împreună cu JC Raceteknik intră într-un nou parteneriat la World Rallycross pentru anul 2020. Echipa suedeză, care concurează sub banner-ul KYB Team JC, va intra în competiție atât pentru titlurile de la categoria individual cât și pe echipe din Campionatul Mondial de Rallycross FIA


Din echipă fac parte suedezul Robin Larsson și letonul Janis Baumanis. Ambii vor conduce un Audi S1 Supercar cu specificații de ultimă oră. JC Raceteknik și Robin Larsson au câștigat atât Campionatul European de Rallycross FIA, cât și titlul RallyX Nordic în sezonul trecut. Janis Baumanis are deja experiența a patru sezoane World RX, urcând pe podium anul trecut de două ori.

Împreună cu EKS și echipa JC Raceteknik, KYB va continua dezvoltarea amortizoarelor speciale pentru raliu, continuând colaborarea tehnică începută anul trecut. Echipa a cumpărat cinci dintre Supercar-urile Audi S1 EKS RX de la EKS și va avea două dintre ele în World RX și două în Euro RX. Toate mașinile folosesc și servodirecție KYB.

„Începerea Campionatului Mondial cu doi șoferi este fantastică, acest lucru a fost mult timp un vis pentru mine. Datorită KYB vom începe ca KYB Team JC și vom continua colaborarea noastră tehnică cu EKS. Această investiție este o oportunitate bună pentru toate părțile care ne permite să ne dezvoltăm împreună. Acest lucru va fi extraordinar pentru întreaga echipă și vor beneficia și șoferii noștri de la Euro RX” a comentat Joel Christoffersson, Directorul echipei JC Raceteknik.


Baumanis a spus „Sunt încântat de participarea la un nou sezon cu o echipă complet nouă. JC Raceteknik și Robin au arătat anul trecut că au avut un ritm bun în Euro RX, așa că anul acesta cred că vom fi și mai puternici cu două mașini bune în World RX. Abia aștept să testez cele mai recente specificații EKS Audi cu cele mai noi amortizoare de la KYB. Robin cunoaște cu siguranță mașina mai bine decât mine, dar sper că pot fi aproape de ritmul său cât mai curând posibil ”.