În lumina reflectoarelor: Kiturile de montaj

La fel ca un amortizor, un kit de montaj suspensie este supus efortului in jur de o mie de ori la fiecare kilometru – pe parcursul a 80.000 de kilometrii, ceea ce înseamnă că această componentă mică, dar importantă, s-a mutat de până la 75 de milioane de ori. Imaginați-vă cum acea cantitate de muncă va deteriora componentele de cauciuc din kitul de montaj.

Kiturile de montaj suspensie uzate au un efect negativ asupra controlului călătoriei și siguranței. Uzura kitului depinde de tipul de deplasare, de caracteristicile de conducere și de vehiculul individual. Cel mai probabil dacă amortizoarele sunt uzate, kiturile vor fi probabil uzate și ele. Prin urmare, kiturile de montaj a suspensiei trebuie înlocuite de fiecare dată când amortizoarele sunt înlocuite.

Kiturile de montaj suspensie sunt un tampon de cauciuc între șasiu și suspensie, ajutând la reducerea stresului asupra suspensiei prin absorbția vibrațiilor. Există și un rulment în kiturile de montaj punte față care permite volanului să rotească coloana suspensiei și roțile. Dacă este eliberat, readuce ușor volanul înapoi în poziția sa naturală dreaptă. Kiturile de montaj suspensie pot afecta unghiul în care se așează amortizorul – dacă cauciucul este uzat, poate provoca un stres suplimentar asupra acestuia și asupra componentelor sale din jur. Rulmenții uzați produc zgomote, lucru remarcat și mai mult la vehiculele hibride și electrice datorită motorului silențios.

Diagnosticarea kiturilor de montaj uzate
Testarea vehiculelor (în special a celor care au parcurs peste 80.000 km) este o parte cheie a diagnosticării problemelor de suspensie, inclusiv kiturile de montaj, și ajută la explicarea problemelor șoferului. Găsiți un circuit în apropierea atelierului dvs. care cuprinde următoarele teste:
• Suprafața drumului accidentat/denivelări (simțiți duritatea călătoriei)
• Ascultați zgomotele, simțiți vibrațiile volanului și orice nereguli ale direcției
• Întoarceți volanul și eliberați mâinile – revine în poziția naturală dreaptă?
• Alegeți un traseu pe lângă atelierul dvs. care este liniștit și unul pe care îl puteți folosi în mod repetat
• Alegeți un traseu de 3 minute și 1,5 kilometri lungime, care includă un prag de limitare viteză, un loc unde poți frâna și accelera rapid și roti în siguranță. Viteza dvs. nu va trebui să depășească 50 km/h
La întoarcerea la atelier, eliminați orice alți factori, cum ar fi orice mișcare excesivă a celorlalte componente ale suspensiei, cum ar fi articulațiile sferice și bucșele.

Sfaturi de inspecție vizuală

Îmbinare metal-cauciuc ruptă/crăpată: ar putea fi cauzată de conducerea agresivă sau de condițiile de drum, cum ar fi gropi și suprafețe neuniforme. Poate duce la vibrații excesive transferate către sistemul de direcție al vehiculului și către șofer, scăderea confortului, creșterea oboselii; parametrii de amortizare modificați ai suspensiei; uzura accelerată a suspensiei și a componentelor cooperante.

Rulment gripat: acest lucru ar putea fi cauzat de o instalare incorectă dacă toată greutatea vehiculului nu a fost aplicată la strângerea piulițelor la cuplul necesar. Poate duce la vibrații excesive transferate către sistemul de direcție al vehiculului și către șofer, va fi necesară o forță sporită pentru a deplasa volanul, volanul nu va reveni la o poziție dreaptă odată ce volanul este eliberat și va exista zgomot provenit de la suspensie.

Deformarea / relaxarea suportului rulmentului din kitul de montaj superior: ar putea fi cauzată de sarcina excesivă pe osie sau de conducere agresivă sau de condiții de drum, cum ar fi gropi și suprafețe neuniforme. Poate duce la vibrații excesive transferate către sistemul de direcție al vehiculului și către șofer, modificarea parametrilor de amortizare ai suspensiei și zgomotul provenit de la suspensie.

Sfaturi de vânzări

Când ați testat o mașină cu kiturile de montaj uzate și ați finalizat înlocuirea, retestați-o! Veți vedea și simți instantan o mare diferență. Acest lucru vă va oferi mai multă încredere atunci când veți propune cliențiilor o înlocuire a suspensiei.

KYB oferă o gamă completă de kituri complete de montare cu prefixul SM al numărului piesei – asta înseamnă că suportul, rulmentul și toate piulițele, șuruburile și alte articole însoțitoare sunt incluse. Aveți grijă când comparați prețul unui kit de montaj de la diferite companii, multe dintre ele nu vor oferi kitul complet, ceea ce va influența prețul unității.