Expediție la Polul Frigului

KYB a sprijinit o provocare epică arctică către „Polul Frigului”, unde echipa a fost prima din lume care a ajuns vreodată cu mașina în îndepărtatele Noile Insule Siberiene.

Echipa a fost condusă de ambasadorul Toyota Bogdan Bulychev. Traseul total a fost de peste 20.000 de kilometri în condiții dure, dintre care 7.000 au fost off road, inclusiv conducerea peste Oceanul Arctic înghețat. Temperatura medie a fost de -50 ° C, cu cea mai scăzută înregistrată la -62 ° C. Călătoria început în ianuarie și s-a încheiat în mai, cu ruta care acoperă Yakutia – Polul de Frig – Kolyma – Magadan – Kamchatka – Chukotka.

Cele două vehicule utilizate au fost Toyota Hilux și Toyota Land Cruiser Prado 150. Ambele SUV-uri erau bine pregătite pentru a conduce în condiții extreme, cu roți de 38 inch și iluminare cu LED. Au fost echipate cu izolație termică și geam termopan, cu încălzitoare suplimentare instalate pe ambele motoare, o pătură termică deasupra cu cutii izolatoare care acoperă radiatorul. Rezervoarele de combustibil de pe Hilux dețin până la 350 de litri, iar Prado până la 400 de litri, permițând motoarelor să funcționeze non-stop timp de până la 10 zile.

Vehiculele de expediție au fost echipate cu amortizoare KYB, concepute pentru a oferi manevrabilitate și confort fiabil vehiculelor în condiții de off-road, menținând în același timp caracteristici excelente de conducere. Soluțiile tehnice utilizate în amortizoare au permis stabilizarea temperaturii în timpul funcționării, reducând probabilitatea de spumare a fluidului și reducând tensiunile interne, mărind durata de viață a amortizorului și a suspensiei în ansamblu. Acest lucru este deosebit de important în Arctica. A fost cel mai bun test de frig extrem pe care l-ar fi putut face amortizoarele.

Pentru a vedea mai multe despre condusul real și condițiile extreme, există un videoclip pe canalul YouTube de la KYB Europe.