ACORD DE SPONSORIZARE ÎNTRE KYB ȘI O ECHIPĂ PARTICIPANTĂ LA CAMPIONATUL MONDIAL DE RALLYCROSS AL FIA

Corporația KYB a anunțat încheierea unui acord de sponsorizare cu Echipa EKS, participantă la Campionatul Mondial de Rallycross al FIA începând din iunie 2017.

Modelul Audi S1 EKS RX Quattro este prevăzut cu servodirecție electronică (EPS) de la KYB, o dotare mult râvnită în sporturile cu motor. Sigla KYB este vizibilă atât pe automobilul de curse EKS, cât și pe camionul de service al echipei. Echipa EKS este compusă din Toomas “Topi” Heikkinen și Mattias Ekstrom, proprietarul EKS.

Șoferul suedez Mattias Ekstrom a câștigat campionatul în 2016. Dublul campion DTM a crescut în preajma curselor de rallycross și și-a petrecut o mare parte din tinerețe în padocurile RX. Echipa EKS reprezintă o celebrare a tot ceea ce Mattias iubește la curse; pasiunea, entuziasmul și bucuria. În prezent se situează pe locul al 3-lea în campionat, cu 143 de puncte.

Finlandezul Topi a început să participe la curse la vârsta de 8 ani și a trecut la rallycross în 2010, câștigând Campionatul Finlandei în primul său sezon. A devenit Campion Mondial la Rallycross și, de asemenea, dublu câștigător al medaliei de aur la X Games. În 2014, Topi s-a clasat pe locul doi la Campionatul Mondial al Șoferilor RX. În prezent se situează pe locul al 11-lea în campionat, cu 58 de puncte.

EKS concurează în cadrul WRX începând din 2014. În sezonul 2016, EKS a câștigat Campionatul pe echipe, crescând speranțele în ceea ce privește perspectivele de viitor ale echipei. KYB asigură direcția asistată electric pentru această echipă începând din 2015 și continuă să ofere asistență tehnică, alături de noul contract de sponsorizare.

Rallycross constă în 12 evenimente a câte două zile, desfășurate în întreaga lume, pe piste care reprezintă un mix între raliuri și cursele de circuit. Șoferilor li se pun la dispoziție Supercaruri RX, cu puterea efectivă de frânare de peste 600 CP și capacitatea de accelerare de la 0 la 60 de mile pe oră în mai puțin de două secunde. În 2014, WRX a atras 11,4 milioane de spectatori din Europa, care au urmărit transmisiunile dedicate de-a lungul tuturor celor 12 runde. Urmăriți paginile KYB de pe platformele de comunicare socială, pentru informații actualizate despre echipa EKS.