A fost lansat un fluid hidraulic revoluționar ecologic pentru amortizoare

KYB prezintă un nou fluid hidraulic cu adevărat ecologic, numit SustainaLub.

Amortizoarele joacă un rol important în stabilizarea mișcării unei mașini prin utilizarea presiunii hidraulice și a frecării. Uleiul hidraulic sprijină această operație. Fără acest ulei, amortizorul nu poate funcționa eficient. Fluidele hidraulice convenționale au ani de cercetare, know-how și tehnologie avansată, dar multe dintre componentele lor principale sunt uleiuri de bază derivate din petrol. SustainaLub, nou dezvoltat, își propune să fie un fluid hidraulic pentru amortizoare cu adevărat prietenos cu mediul, care elimină riscurile de mediu asociate petrolului. SustainaLub este un produs sustenabil care este atât neutru în carbon, cât și reciclabil. Lansarea completă pe piață este planificată pentru 2026.

În calitate de producător global specializat de echipamente hidraulice, KYB este implicat de mult timp în întreținerea și îmbunătățirea siguranței și confortului automobilelor. Folosind această experiență, ne străduim să atingem echilibrul de mediu fără a compromite performanța sau fiabilitatea. Nu numai că SustainaLub îmbunătățește manevrabilitatea și stabilitatea aplicând-o pe diferitele supape de forță de amortizare pe care le oferim deja, dar îmbunătățește și senzația produsului prin aplicarea tehnologiei de control al frecării, de exemplu amortizoarele KYB Prosmooth®. Cu Prosmooth®, frecarea internă a amortizorului este controlată prin utilizarea materialelor nou dezvoltate pentru piesele glisante și a tehnologiei variabile de ajustare a aditivilor pentru fluid hidraulic. Acest produs oferă atât o călătorie luxoasă, cât și viraj superbe.

Acest nou fluid contribuie la neutralitatea carbonului prin trecerea de la ulei de bază derivat din petrol la ulei de bază derivat natural. Absoarbe CO2 din atmosferă în timpul cultivării plantelor utilizate pentru materiile prime ulei de bază, reducând de asemenea emisiile de CO2 în timpul transportului. Este biodegradabil cu până la 60% sau chiar mai mult, conform standardului de certificare Eco Mark (OECD301). Uleiul de bază și formula aditivilor sunt reciclabile, reducând problemele de mediu pe termen lung.

Toate produsele KYB noi sunt supuse evaluării fiabilității la Centrul de Dezvoltare KYB din Japonia. Evaluarea amănunțită a performanței și a calității implică atât teste pe banc, cât și testare efectivă a vehiculelor pe pista noastră de testare de ultimă generație. Acest design intern al unei rețete de ulei hidraulic este unic pentru un producător specializat în amortizoare.

Echipa KYB care participă la clasa JN-2 All Japan Rally Championship a prezentat SustainaLub vehiculelor lor începând din runda a 6-a. Ei au analizat și verificat performanța și durabilitatea în mediul dur de cursă (consultați https://kybsport.com/teams/kayaba-rally-team pentru mai multe informații despre acest vehicul). În plus, SustainaLub a fost testat în vehiculul utilizat în programul LEXUS ROV (Recreational Off-Highway Vehicle) Concept de experiență pentru clienți. A fost folosit pentru primul ROV al lui LEXUS echipat cu un motor cu hidrogen. Datele acumulate contribuie, de asemenea, la dezvoltarea tehnologiei pentru aplicații practice viitoare și contribuie la realizarea unei societăți neutre din punct de vedere al carbonului.

Conceptul ROV dispune de un prim motor Lexus alimentat cu hidrogen, conceput pentru a oferi o experiență de condus distinctă, imposibilă cu mașinile obișnuite. Acest lucru a fost realizat printr-o dimensiune compactă a caroseriei și capacități excepționale pentru off-road. Folosind un motor cu hidrogen, ROV-ul urmărește să echilibreze preocuparea față de mediu și sentimentul de a simți bătăile inimii unui motor. ROV utilizează tehnologii cu impact redus asupra mediului în componentele vehiculelor sale datorită cooperării companiilor partenere precum KYB, care împărtășesc aceeași viziune.

Înlocuirea uleiului pe bază de petrol din amortizoarele KYB cu acest nou fluid hidraulic va economisi până la 15,6 milioane de litri de ulei pe an.

KYB intenționează să aplice în cele din urmă această tehnologie la toate produsele hidraulice implicate în realizarea unei societăți cu mobilitate durabilă. În calitate de producător specializat de echipamente hidraulice, KYB lucrează de mult timp pentru a îmbunătăți confortul de rulare și stabilitatea de manevrare a automobilelor. Pe baza acestei experiențe, KYB va continua să urmărească progrese în performanță și fiabilitate, menținând în același timp impactul asupra mediului în fruntea dezvoltării.