KYB lansează proiectul Twin-Zero

KYB Advanced Manufacturing (KAMS) cu sediul în Los Arcos, Spania, este una dintre cele trei fabrici europene de amortizoare ale KYB și a lansat un proiect unic și interesant numit „Twin-Zero”. KAMS produce produse OE pentru Stellantis: DS, Peugeot, Citroen; Audi, VW, Skoda, Renault; și, de asemenea, pentru piața aftermarket europeană.

Obiectivul acestui proiect este crearea unui geamăn digital al unei linii de producție, pentru a încerca să obțină zero anomalii, întreținere predictivă, trasabilitate a produselor finite și a materiilor prime. Toate acestea cu obiectivul paralel de a realiza un proces de fabricație și un produs final mai durabil.

Pentru a realiza acest proiect inovator, KAMS colaborează cu diferiți parteneri, pe lângă faptul că primește o subvenție de la Guvernul Navarrei prin solicitarea pentru proiecte strategice de cercetare și dezvoltare 2022-2024.

Proiectul a început în iulie 2022 și este planificat să se deruleze până la sfârșitul lunii decembrie 2024. Necesită documentație tehnică de susținere regulată.

În această fază inițială a proiectului, echipele lucrează la analiza întregului flux al liniei de producție și testează noi sisteme de captare a datelor, cum ar fi vederea artificială sau procesarea senzorială. Deoarece proiectul Twin-Zero este destul de lung, există câteva etape în care vor fi prezentate progresele.

Juan Carlos Díez, director executiv al KYB Europe Aftermarket, explică: „KAMS este singura fabrică din rețeaua globală KYB care își analizează în prezent procesul de producție în acest fel. Suntem încântați să vedem progresul și rezultatele acestui experiment inovator, să învățăm cum să îmbunătățim KAMS și celelalte 13 fabrici ale noastre din întreaga lume, aducînd beneficii în cele din urmă cliențiilor noștri aftermarket”.