KYB is al bijna honderd jaar gespecialiseerd in hydraulica, met technologie die overal wordt gebruikt in de luchtvaart-, spoorweg- en maritieme sector. KYB is het toonaangevende bedrijf op hydraulicagebied in Japan.

De KYB groep, met 15.000 medewerkers wereldwijd, heeft een omzet van $3.8 miljard, waarvan 60% uit de verkoop van schokdempers voor de auto-industrie bestaat.

De 15 fabrieken van KYB in Azië, Europa en de Verenigde Staten hebben een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 75 miljoen schokdempers. KYB heeft de grootste schokdemperfabriek ter wereld (in Gifu, Japan), met een capaciteit van meer dan 50 miljoen eenheden. Deze fabriek is zeer geautomatiseerd en binnen 15 seconden kan de productie overschakelen van het ene onderdeel naar een andere.

KYB Corporation staat genoteerd op de aandelenbeurs in Tokio en exporteert producten naar meer dan 100 landen over de hele wereld.

KYB Europe is gevestigd in Aschheim, Duitsland. Het heeft 10 filialen die de verkoop en ondersteuning verzorgen voor heel Europa en Afrika.