Podrška za proizvod – tehnički KYB

KYB je jedan od svjetskih lidera u dizajnu i proizvodnji amortizera, opruge ovjesa, montažnih setova za gornju fiksnu montažu, te zaštitno-poklopnih sustava. Napredna tehnologija, vrhunska kvaliteta i bogato iskustvo u proizvodnji komponenata opružno-amortizirajućeg sustava koje se odnose na prvo montažne zalihe za mnogo proizvođača automobila širom svijeta, KYB proizvodima osiguravaju prikladno mjesto i poziciju u prodaji rezervnih dijelova. Dinamika tržišta i moderne tehnologije čine da potreba za pristup najnovijem znanju neprekidno raste. U vezi sa ovim podrška za proizvod te tehnička podrška za distributere i njihove kupce postaje sve važnija kao vrlo bitan zadatak za proizvođače automobilskih dijelova i komponenata. Mehaničari, koji rade u garažama će rado sudjelovati u svim vrstama programa podrške u kojima mogu produbiti svoje znanje i iskustvo u dijagnostici ii tehnologiji popravaka.

 

KYB SUSPENSION SOLUTIONS

KYB već nekoliko godina razvija program tehničke podrške – KYB Suspension Solutions, koja ima za cilj prenijeti i dostaviti potrebne informacije, osiguravajući pružanje stručne podrške za korisnike. Program je posvećen radionicama i distributerima, pa nudi niz alata za pomoć uz prodaju i montažu te popravku opružno-amortizirajućeg sustava. Njegova je posebna prednost besplatni pristup informacijama koje olakšavaju rad i prodube neophodno, korisno znanje.

 

1. OBUKE ZA PROIZVOD I TEHNIKU

 Jedan od najvažnijih alata za tehničku podršku KYB su baš obuke. KYB obuke su upućene na široku publiku te prilagošene profilima aktivnosti i specifičnim potrebama korisnika.

 

Ponuda KYB obuke uključuje:

  • tehničku obuku za auto radionice
  • obuku za proizvod te za proizvoda i tehniku za prodajne timove
  • tehničku obuku za odjele za prigovor
  • tehničku obuku za škole za automehaničare

 

U profilu tehničke obuke može se naći informacije o izgradnji i radu amortizera u dvocijevnoj i jednocijevnoj izgradnji, opruga ovjesa, montažnih setova gornje fiksne montaže te zaštitno-poklopnih sustava. Praktični dio predstavlja: načela pravilne ugradnje McPhersonove opružne noge uz pomoć odgovarajućih alata na temelju odabranih modela vozila, primjeri oštećenja opružno-amortizirajućeg sustava s njegovom pravilnom procjenom te uz poštivanje općih sigurnosnih principa za vrijeme popravka. Osim toga, jedan od najvažnijih elemenata tehničke obuke je potpuna dijagnoza cijelokupng voznog sustava vozila. Ovdje se detaljno objašnjava metodologije za testiranje amortizera i ocjenu njihovog tehničkog stanja primjenom EUSAMA metode.

KYB je također pripremio podršku za prodajne timove u obliku obuke za proizvoda te obuke za proizvod i tehniku, kako bi se ažuriralo potrebne elemente znanja neophodnog tijekom procesa prodaje komponenata opružno-amortizirajućeg sustava. Obuka radi svojeg modularnog oblika daje zaposlenicima izravne prodaje priliku da bi dobili potrebno znanje o proizvodu i tehnici koje to znanje se odnosi na rad i funkcioniranje KYB proizvoda instaliranih u sustavu ovjesa vozila.

Tehnička obuka za odjele za prigovor je upućena onima koji su izravno uključeni u obradu zahtjeva pritužbe. Obuka omogućuje radnicima odjela pravilno procijeniti prigovor štete, kao i njihove uzroke i pravilno nadzirati cijeli postupak pritužbe.

KYB razvija i nove projekte, putem sudjelovanja u edukaciji školske djece koja veže svoju budućnost uz automobilsku industriju. Cilj takve obuke je prikladno pripremljenje od malih nogu budući auto mehaničara. KYB daje potrebno znanje kako bi u budućnosti, mladi studenti imali potrebne kvalifikacije, tehničko znanje i potrebnu vještinu za obavljanje struke.

 

2. INSTRUKCISKI FILMOVI KYB

 Prikazuju postupak montaže amortizera, opruga ovjesa te montažnih setova u vozilima koje zahtijevaju obraćanje posebne pažnje tijekom popravka. Tehnički odjel KYB je već snimio više od 130 instrukcijskih filmova. Svi su dostupni na internetskoj stranici KYB Europe: www.kyb-europe.com i na službenom YouTube kanalu: https://www.youtube.com/KYBEurope. Posvećene mehaničarima koji trebaju dodatne informacije potrebne kada se mijenja komponente ovjesa. Dosad, se primjetio više od 3 milijuna posjeta instrukcijskih filmova na KYB službenom YouTube kanalu, što potvrđuje veliko interesiranje za ovu vrstu potpore.

 

3. SLIKE PROIZVODA 360O

Moderni su oblik prezentacije proizvoda. Daju gledatelju mogućnost da točno vide proizvod sa svake strane, pomoću zumiranja omogućuje se pogled na zanimljive detalje neposredno i izbliza. 3D slike su korisne za ocijenu pojedinog dijela, npr. da li su nosači ili elementi za fiksnu montažu na odgovarajućem mjestu. Slike su dostupne na službenoj internetskoj stranici KYB Europe: https://kyb-europe.com/hrvatska/360-zone/.  KYB također ima bazu podataka sa više od 5 000 2D slika: amortizera, opruga ovjesa i montažnih setova, koji su dostupni u datoteci TecDoc.

 

4. MONTAŽNE UPUTE KYB

Omogućuju mehaničaru pristup tehničkim informacijama koje prikazuju položaj odgovarajućih izmijenjenih elemenata tijekom postupka ugradnje amortizera. Pristupiti montažnim uputama se može na službenoj internetskoj stranici KYB Europe ili putem KYB QR kodova, koji se vijek nalaze na pakiranju proizvoda: https://kyb-europe.com/hrvatska/podrska/.

 

5. TEHNIČKI BILTENI KYB

Opisuju slučajeve u kojima postoji povećana opasnost od pogreške prilikom popravka ili gdje odabir ili identifikacija dijelova zahtijevaju obraćanje posebne pažnje: https://kyb-europe.com/hrvatska/tehnicki-biltens/.

 

6. ON-LINE KYB KATALOG

Omogućuje ispravnu identifikaciju i izbor rezervnih dijelova koji je baš osnova za profesionalni popravak. Povezan je s TecDoc bazu podataka, tako da je izbor svih elemenata uključenih u opružno-amortizirajućem sustavu postaje brz i jednostavan. Dostupni je na internetskoj stranici KYB: https://kyb-europe.com/hrvatska/tehnicki-biltens/, gdje dodatno postoji sposobnost za preuzimanje kataloga proizvoda u PDF formatu.

 

7. KYB QR KODOVI

Uz njihovu pomoć možete dobiti brz i jednostavan pristup informacijskim filmovima, montažnim uputama i savjete iz područja vizualne procjene ili simptoma oštećenja amortizera. Korištenje KYB QR kodova je vrlo jednostavno. Samo se mora skenirati kod iz ambalaže proizvoda pomoću odgovarajuće aplikacije da bi se moglo koristiti sve podatke. Važno je ipak napomenuti, da su samo aktivni ti KYB QR kodovi koji imaju oznaku s ključem.

 

8. VIRTUALNA STVARNOST

Najnoviji projekt KYB Suspension Solutions se odnosi na podršku za auto radionice i ima oblik alata koji će uvjeriti kupce kako je veliki utjecaj amortizera za udobnost i sigurnost vožnje. Pomoću naočala za virtualnu stvarnost mehaničar može pokazati klijentu film koji pokazuje test novih i istrošenih amortizera. Jedan automobil ima instalirane nove KYB amortizere, drugi kreće se na istrošenih s više od 80 000 km. Gledatelj ima dojam kao bi sam sudjelovao u vožnji. Tijekom manevriranja može promatrati i usporediti ponašanje dvaju vozila. Tijekom kočenja da zaustavi automobil s istrošenim amortizerima treba 3 metra više. Film na vrlo inovativan i prijateljski način pomaže klijentima shvatiti koliko su važni amortizeri za sigurnost i udobnost i kakav je rizik povezan s vožnjom s istrošenim ovjesom. https://kyb-europe.com/vr/

 

9. MOBILNA APLIKACIJA KYB

 Aplikacija je stvorena za potporu svakodnevnog rad mehaničara i radionica. Dostupna je besplatno za preuzimanje iz App Store i Google Play. Aplikacija ima dvije funkcije:

– 1. Dio: Pomaže mehaničaru ostvariti klijentima prednosti zamjene istrošenih ili oštećenih dijelova ovjesa – kao ključ za sigurnost vožnje i komfor. Aplikacija šalje vozaču SMS poruku s informacijama o nedostacima utvrđenim u sustavu njegovog vozila i popis dijelova kvalificiranih za zamjenu. Osim toga, zajedno s informacijama šalje i linkove za informacijske filmove s prikazom opasnosti i rizika povezanih s funkcioniranjem istrošenih amortizera, opruga ovjesa i montađnih setova.

– 2. Dio: Predstavlja potpuni popravak, koji je auto radionica izvedla u kupčevom vozilu. Aplikacija može poslati vozaču SMS poruku sa slikama prije i poslije usluge.

https://kyb-europe.com/app/

 

10. NOVA INTERNETSKA STRANICA

 KYB Europe implementirao novu verziju internetske stranice: www.kyb-europe.com. Osvježena stranica je dizajnirana tako da bi se olakšilo posjetiteljima pronalaženje traženih informacija. Uz poboljšanje funkcionalnosti dodatna je prednost prijateljski format i optimiziranje za mobilne uređaje.

KYB pridaje veliku važnost u vezi s razvojem alata tehničke podrške – kako bi se olakšalo njihovo korištenje od sada svi alati su dostupni na jednom mjestu. Na kartici „Tehnička podrška” može se naći, između ostalog portal 360˚ slika proizvoda, veliku datoteku informacijskih filmova, upute i tehničke biltene pa pristup elektroničkoj datoteci koju upravlja TecDoc.

www.kyb-europe.com