Ova pravila o privatnosti opisuju način na koji obrađujemo vaše osobne podatke kada posjetite naše web-mjesto.

1. Što su osobni podaci?

Osobni podaci sve su informacije koje se odnose na fizičke osobe čiji je identitet utvrđen ili čiji se identitet može utvrditi. To može uključivati podatke koji se mogu povezati s vama osobno, primjerice ime, adresa, adresa e-pošte ili korisničko ponašanje.

2. Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade podataka prema članku 4. br. 7. Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP) je KYB Europe GmbH, Langfeldstrasse 11, 80939 München, Njemačka, data.protection@kyb-europe.com

3. Koje osobne podatke prikupljamo?

Naše je web-mjesto prvenstveno za informativnu upotrebu. Zainteresirani se korisnici mogu informirati o našoj tvrtci te o našim proizvodima i uslugama. Podaci i informacije koje prikupljamo mogu se kategorizirati na sljedeći način:

Automatski prikupljeni podaci: Kada pristupite našem web-mjestu i kada ga upotrebljavate, mi automatski prikupljamo informacije, uključujući osobne podatke, o tehnologijama koje upotrebljavate te informacije o tome kako upotrebljavate te tehnologije i naše web-mjesto.

 • Datoteke zapisnika i informacije o uređaju: Datoteke zapisnika sadrže podatke koje vaš preglednik automatski prenosi na naš web-poslužitelj. Te datoteke zapisnika sadrže informacije o
  • vašoj IP adresi
  • datumu i vremenu zahtjeva
  • zahtijevanom URL-u (specifičnoj web-stranici)
  • statusu pristupa / HTTP šifri statusa
  • opsegu prenesenih podataka
  • URL-u referenta
  • vrsti preglednika i postavkama jezika preglednika.
 • Kolačići/pratilice: Upotrebljavamo kolačiće i web-pratilice te dopuštamo svojim poslovnim partnerima da upotrebljavaju te tehnologije praćenja na našem web-mjestu. Kolačići su mali dijelovi informacija koje vaš preglednik automatski pohranjuje u memoriju uređaja. Kolačići sadrže razne podatke, poput informacija o web-mjestu koje posjetite, učestalost pregleda stranice te radnji koje poduzimate na web-mjestu. Ti su podaci pseudonimizirani, tako da dodjeljivanje podataka određenom korisniku više nije moguće. Više informacija o kolačićima koje upotrebljavamo te o načinu na koji upotrebljavamo te tehnologije potražite u Pravilima o kolačićima.

Podaci i informacije koje pružate: Ako nam se obratite s općenitim pitanjem o našoj tvrtki i proizvodima ili ako nam pišete u slučaju problema s proizvodima, pohranit ćemo i obraditi vaše osobne podatke koji su preneseni uz upit. Vaša je slobodna odluka koje ćete nam informacije i podatke pružiti. Međutim, zadržavamo pravo odbiti upite koji ne sadrže minimum informacija o vašem identitetu. Ako je potrebno, obratit ćemo vam se i zahtijevati dodatne podatke i informacije kako bismo obradili upit na vaše potpuno zadovoljstvo.

4. Kako upotrebljavamo podatke koje prikupimo od vas? Na kojoj se pravnoj osnovi temelji upotreba?

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije o vama, uključujući vaše osobne podatke, za sljedeće svrhe i na sljedećim pravnim osnovama:

Pružanje, poboljšanje, razvoj i sigurnost web-mjesta: Upotrebljavamo datoteke zapisnika da bismo vam učinili web-mjesto, kao i njegove funkcionalnosti, dostupnima. Također upotrebljavamo informacije i podatke da bismo optimizirali svoje web-mjesto i osigurali sigurnost IT sustava. Zbog toga vaša IP adresa mora ostati pohranjena tijekom trajanja sesije.

Upotrebljavamo datoteke zapisnika kao dio svojeg legitimnog interesa za dostupnost i neprekidan razvoj našeg web-mjesta. Pravna je osnova za upotrebu datoteka zapisnika članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a.

Analiza: Upotrebljavamo informacije i podatke koje su generirali kolačići da bismo analizirali upotrebu našeg web-mjesta. To nam omogućuje da saznamo više o broju posjeta web-stranici, korisničkom ponašanju ili dužini trajanja vašeg posjeta te da donesemo zaključke o tome koji je sadržaj našeg web-mjesta posebno zanimljiv, a koji manje zanimljiv posjetiteljima. To uzimamo u obzir prilikom budućih ažuriranja i redizajna našeg web-mjesta.

Imamo legitiman interes za analizu upotrebe naših web-mjesta. To je jedini način na koji možemo saznati zadovoljava li naše web-mjesto interese i kako ih zadovoljava te nam omogućuje bolje planiranje i upotrebu resursa. Pravna je osnova za upotrebu kolačića u svrhe analize članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a.

Marketing i oglašavanje: Također upotrebljavamo podatke iz kolačića i web-pratilica u oglašivačke svrhe, primjerice za prikaz oglasa na našem web-mjestu ili na web-mjestima trećih strana. Podaci mogu pružiti informacije o tome kako navigirate internetom i koji su vam oglasi bili posebice zanimljivi jer ste kliknuli na njih. To omogućuje našim oglašivačkim partnerima da učinkovitije usmjere svoje oglase i da naprave preporuke na temelju vaših interesa i preferencija.

Imamo legitiman interes za upotrebu vaših podataka u kontekstu marketinških i oglašivačkih aktivnosti jer bismo vam željeli ponuditi svoje proizvode i/ili proizvode koji bi vas mogli zanimati. Podatke prikupljene kolačićima također upotrebljavamo da bismo razumjeli koliko su naše oglašivačke kampanje uspješne, što nam pomaže u planiranju budžeta za oglašavanje. Pravna je osnova za upotrebu kolačića u svrhe analize članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a.

Komunikacija: Upotrebljavamo podatke koje zahtijevamo od vas ili koje nam pružite u vezi sa svojim upitom kada nam se obratite kako bismo odgovorili na vaš upit što je brže i učinkovitije moguće.

Upotreba vaših podataka u kontekstu komunikacije s vama odgovara našem legitimnom interesu prema članku 6. stavku 1. točki (f) OUZP-a. Što se tiče konkretnog upita o našem proizvodu, posebice u slučaju narudžbe, upotreba vaših podataka potrebna je za izvršavanje ugovora i/ili za izvršavanje predugovornih mjera na vaš zahtjev u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (b) OUZP-a.

5. Hoće li se podaci i informacije o meni dijeliti s drugima?

Surađujemo s raznim pružateljima usluga pri pružanju svojeg web-mjesta te kako bismo postigli opisane svrhe, tj. pružili i vizualizirali svoja web-mjesta te izvršili marketinške i oglašivačke aktivnosti. U nastavku su navedeni proizvodi koje smo uključili na svoja web-mjesta i o kojima vas informiramo na temelju razine svojeg znanja:

 • Proizvodi tvrtke Google: Na svojem web-mjestu integrirali smo proizvode tvrtke Google, LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, SAD. Google prikuplja i pohranjuje podatke s pomoću kolačića koji će se automatski postaviti na vaše računalo (o kolačićima pogledajte gore navedeno). To su sljedeći proizvodi:
  • Google Analytics: Za već spomenute svrhe analize upotrebljavamo analitičke usluge tvrtke Google, Google Analytics. Google Analytics analitički je alat koji nam pruža informacije o upotrebi web-mjesta. Za tu svrhu mi ili Google postavljamo kolačiće na vaše računalo koji bilježe vaše ponašanje na našem web-mjestu i te informacije prenose tvrtki Google. Google upotrebljava te podatke za izradu analitičkih izvješća o upotrebi našeg web-mjesta. Google te informacije može proslijediti trećim stranama ako zakon tako zahtijeva ili ako treće strane obrađuju te podatke u ime tvrtke Google. Aktivirali smo anonimizaciju IP-a Google Analyticsa. Prije prijenosa na poslužitelje tvrtke Google u SAD-u vaša će se IP adresa skratiti u državi članici Europske unije ili EEA. Na taj joj se način ne može ući u trag. Samo se u iznimnim slučajevima puna IP adresa prosljeđuje na poslužitelj tvrtke Google u SAD-u i tamo se skraćuje.
   Više informacija o sustavu Google Analytics možete pronaći na http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html
  • Google Maps: Naše Web stranice sadrže karte (Maps) Google Mapsa kako bi Vam mogli prikazati put do najbliže lokacije našeg poduzeća te kako bi Vam omogućili da isplanirate Vaš put do naših službenih prostora. Čim sa naših stranica pristupite stranicama koje sadrže Google karte, Google počinje prikupljati, obrađivati i koristiti informacije koje su u vezi s uporabom ove usluge, kao i datum i vrijeme Vašeg pristupa stranicama, Vašu IP adresu i adresu koju ste naveli pri planiranju Vašeg putovanja. Mi ćemo svakako u skladu s članom 6, stav 1, slovo a) GDPR-a (Opća uredba o zaštiti osobnih podataka) od Vas zatražiti Vaš pristanak prije nego što Google počne prikupljati podatake. Više informacija o prikupljanju podataka od strane Googlea možete pročitati u Googleovoj Politici o privatnosti. Ovdje Vam se izmedju ostalog pruža takodjer mogućnost da u Googleovom centru za sigurnost promijenite i prilagodite Vaše osobne postavke u cilju zaštite privatnosti podataka.
   Opširne upute kako upravljati Vašim osobnim podacima u odnosu na uporabu Google proizvoda pronaći ćete na: https://support.google.com/accounts/topic/7188671?hl=en&ref_topic=3382254.
  • Google Youtube: Da bismo pružili ilustrativne primjere svoje tvrtke i radnih rutina, ugrađujemo videozapise tvrtke YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, SAD, koja je u vlasništvu tvrtke Google. Kada posjetite web-mjesto koje sadrži videozapis YouTubea, YouTube će postaviti kolačiće na vaš uređaj. Putem tih kolačića YouTube dobiva informacije o vašim posjetima našim web-mjestima te jeste li pogledali videozapis. Imajte na umu da smo ugradili videozapise s aktiviranim „poboljšanim načinom zaštite podataka“. To znači da YouTube neće dijeliti te informacije s drugim uslugama tvrtke Google, posebice ne sa svojom oglašivačkom mrežom DoubleClick. Međutim, YouTube te informacije može dodijeliti vašem korisničkom računu ako ste korisnik YouTubea i ako ste prijavljeni u svoj korisnički račun. Možete spriječiti YouTube da dodijeli informacije vašem korisničkom računu tako da se odjavite iz svog korisničkog računa prije nego što posjetite naše web-mjesto. Dodatne informacije o zaštiti podataka koju omogućuje YouTube možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines
 • StatusCake: Upotrebljavamo aplikaciju StatusCake tvrtke TrafficCake Limited, Third Floor, 12 East Passage, London EC1A 7LP, Ujedinjeno Kraljevstvo. StatusCake je usluga praćenja koja prati upotrebu i ponašanje svojih komponenti u svrhu poboljšanja performansi, rada, održavanja i rješavanja problema. U tu svrhu StatusCake postavlja kolačiće na vaše računalo koji bilježe upotrebu našeg web-mjesta. Dodatne informacije o zaštiti podataka aplikacije StatusCake možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.statuscake.com/privacy-policy/
 • WordFence: Upotrebljavamo aplikaciju WordFence tvrtke Defiant, Inc., 800 5th Ave., Suite 4100, Seattle, WA 98104, SAD. WordFence je usluga zaštite web-mjesta koja provjerava mrežni promet kako bi maksimizirala sigurnost i blokirala pokušaje zlonamjernih napada. Za tu svrhu WordFence postavlja kolačiće te prati i sprema IP adrese i lokacije korisnika. Dodatne informacije o zaštiti podataka aplikacije WordFence možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.wordfence.com/help/general-data-protection-regulation/

6. Koliko će dugo moji podaci biti pohranjeni?

Podatke koje ste nam pružili pohranjujemo samo onoliko koliko je potrebno da bi se ispunile pojedine svrhe za koje ste nam proslijedili podatke ili da bi se ispunili pravni zahtjevi.

Datoteke zapisnika brišu se nakon što pojedina sesija završi. Datoteke zapisnika za svrhu zaštite i kao mjera predostrožnosti protiv napada na naša web-mjesta automatski se brišu nakon najkasnije 7 dana.

Razdoblje zadržavanja za kolačiće i slične tehnologije varira od 24 sata do 8 godina.

7. Hoće li se podaci prosljeđivati primateljima izvan Europske unije ili izvan Europskog gospodarskog pojasa (EEA)?

Dijelimo osobne informacije s dobavljačima koji se nalaze u zemljama izvan EEA. U tom slučaju osiguravamo da primatelj ima ili odgovarajuću razinu zaštite podataka (npr. na temelju odluke o odgovarajućoj zaštiti Komisije EU-a za pojedinu državu, samocertificiranja primatelja za Europsko-američki sustav zaštite privatnosti ili sporazuma takozvanih standardnih ugovornih klauzula EU-a između Europske unije i primatelja) ili dovoljnu suglasnost.

Možemo vam pružiti pregled primatelja u trećim zemljama i kopiju konkretno dogovorenih odredbi kako bismo osigurali odgovarajuću razinu zaštite. Koristite se informacijama iz odjeljka „Kontakt“ u nastavku.

8. Koja su moja prava?

U skladu s primjenjivim zakonom o zaštiti podataka imate pravo na pristup, ispravak, prenosivost i brisanje svojih osobnih podataka.

Ako je obrada podataka opravdana našim legitimnim interesima, imate pravo uložiti prigovor na obradu podataka u budućnosti, osim ako podaci nisu apsolutno nužni za rad web-mjesta (što je posebice slučaj s datotekama zapisnika).

Vaše pravo na prigovor povezano s Googleom: Možete spriječiti Google da pohranjuje kolačiće na razne načine tako da

 • postavite svoj preglednik da ne prihvaća kolačiće. Međutim, želimo naglasiti da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti upotrebljavati sve funkcije našeg web-mjesta;
 • preuzmete i instalirate dodatak preglednika koji nudi Google za proizvod „Google Analytics“ sa sljedeće poveznice: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en;
 • preuzmete i instalirate dodatak preglednika koji nudi Google sa sljedeće poveznice kako biste spriječili Google da procjenjuje vaše interese u svrhu prikazivanja oglasa temeljenih na korisniku ili interesima: http://www.google.com/settings/ads/plugin;
 • onemogućite oglase temeljene na interesima od pružatelja koji su dio samoregulirajuće kampanje „About Ads“ putem poveznice http://www.aboutads.info/choiceskoji, će se izbrisati ako izbrišete svoje kolačiće.

Vaše pravo na prigovor nadzornom tijelu: Ne dovodeći u pitanje prethodno opisana prava, imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu, posebice u državi članici u kojoj imate boravište, u kojoj radite ili u kojoj je došlo do navodne povrede, ako smatrate da obrada osobnih podataka koji se odnose na vas nije u skladu s OUZP-om.

Nadzorno tijelo kojem je podnesena pritužba obavijestit će podnositelja o statusu i rezultatima pritužbe, uključujući i mogućnost pravnog lijeka prema članku 78. OUZP-a.

9. Kontakt

Službenik za zaštitu podataka
Bilo koja osoba čiji se podaci obrađuju može se, u bilo kojem trenutku, izravno obratiti službeniku za zaštitu podataka tvrtke KYB Europe GmbH sa svim pitanjima i prijedlozima koji se odnose na zaštitu podataka putem e-pošte na adresu data.protection@kyb-europe.com ili na sljedeću adresu:
Službenik za zaštitu podataka tvrtke KYB Europe GmbH
– osobno –
Fritz-Vomfelde-Str. 20
40547 Düsseldorf, Germany
Tel.: +49 (0) 211 538 059 – 174