Utveckling av appen KYB Suspension Solutions

KYB Europe har noterat att mobilappen KYB Suspension Solutions App som togs fram i november 2017 har laddats ned drygt 10 000 gånger. Den är populärast i Spanien – 21% användare, Storbritannien – 19% användare och Italien – 10% användare.

Tanken med appen är att underlätta vardagligt mekaniker- och verkstadsarbete. Den kan laddas ned gratis från App Store och Google Play.

Appen har följande funktioner:

1) Den hjälper mekaniker att informera sina kunder om att det finns behov för att byta ut begagnade eller skadade upphängningselement som är avgörande för säkerhet och bekväm körning. Mekanikern kan, med hjälp av appen, skicka ett textmeddelande till kunden med information om identifierade skador i fordonets upphängningssystem samt element som ska bytas ut. Medföljer gör informationsfilmer om faror och risker kopplade till användning av begagnade stötdämpare, upphängningsfjädrar och montageelement. 

2) Den tillhandahåller information om den kompletta bilreparationens förlopp. Det finns möjlighet att, med hjälp av appen, skicka ett textmeddelande till chauffören och bifoga bilder på bilen före och efter lagning.

3) Den ger mekaniker obegränsad tillgång till montageanvisningar som säkerställer att reparationsarbeten utförs på rätt sätt. Appen ger även mekaniker tillgång till instruktionsfilmer avsedda för olika fordonstyper.