Säsongavslut för WRX i Sydafrika

World Rallycross 2019 världsmästerskapet kommer att minnas länge som ett av de mest intressanta i motorsportens historia. Vi är stolta över att ingenjörer och tekniken från KYP kunde stödja Andreas Bakkeruds team från Monster Energy Cartel.

RX Cartel teamet anmäldes och kom med i tävlingen i sista stunden år 2019. Vid de minimala förberedelserna var det en succé att kunna ställa ut två förare som lyckades ta platser på pallen samt en debutant Krisztian Szabo som stöddes av EKS.

Britten Liam Doran avslutade säsongen på den höga 8e platsen med 114 poäng. Den ungerska EKS-föraren tog 10e platsen med 99 poäng. Team Monster Energy RX Cartel tog andra platsen i totalen med 299 poäng.

Norrmannen Andreas Bakkerud tillsammans med svensken Timmy Hansen avslutade säsongen efter 196 tävlingar med 211 poäng på andra platsen baserat på antalet vunna races.

KYB är stolt partner av EKS och Monster Energy RX Cartel teamen som deltar i FIAs Rallycross-världsmästerskapet 2019. Alla tre bilar som brett används och är kända i motorsporten var utrustade med stötdämpare och elektronisk servostyrningssystem (EPS) vilka designats och tillverkas av KYB.