KYB samarbetar vid utvecklingen av den nya generationen av EV-modulplattformen (Electric Vechicles – Elfordon)

KYB Corporation har inlett ett samarbete och strategiskt partnerskap med det israeliska företaget EE Automotive (REE) som vänt sig med förfrågan om framtagande av nya, teknologiskt avancerade lösningar i fjädringssystemet för sina framtida plattformar avsedda för elfordon.

KYB har en enorm erfarenhet inom halvaktiva och aktiva fjädringssystem som kommer att stärka nya generationens REE EV-plattform. Detta kommer att säkerställa en obehindrad utveckling samt lönsamma modullösningar för e-mobiliteten. Kombinationen av KYBs kompetens inom avancerade fjädringssystem och RREs banbrytande teknologi inom plattformar för elfordon kommer att revolutionera utvecklingen av elfordon.

REE arbetar med att placera inte bara fjädringen utan även broms-, styrsystemet och elmotorn i fordonets hjulhus. KYBs engagemang i projektet innebär framtagning av ett innovativ fjädringssystem ”in-wheel suspension” som sitter i hjulet. Lösningen heter REEcorner ™. Var av modulerna är helt oberoende och strömmatas av det modernaste ECU REEboard ™ som kontrolleras av den avancerade x-by-wire tekniken. Tekniken öppnar upp för en extrem modularitet eftersom plattformen kan anpassas till valfritt fordons krav vilket resulterar i en optimal kompatibilitet, effektivitet och kostnadsreducering.

REEboard ™ är en helt flat, justerbar och modulär plattform. Den möjliggör obegränsade konfigurationer av chassit med full projekteringsfrihet och större platsbesparing. Tack vare att man inte behöver projektera någon ny plattform för varje fordonstyp kan stora kostnads- och tidsbesparingar uppnås. Den säkerställer mer plats på en mindre yta och möjliggör placering av ett större antal batterier i ett specialhölje.

Partnerskapet är KYBs första samarbete med ett teknologiföretag som baseras på plattformar av elfordon. Kazunori Masumoto, General Manager of Engineering Headquarters på KYB Automotive Component Business Division, förklarar: ”KYB har en enorm erfarenhet inom utveckling och tillverkning av avancerade fjädringssystem. Vi är glada att vi kan samarbeta med REE Automotive och dela deras revolutionerande vision av elfordon genom att utveckla ett fjädringssystem som stödjer behoven av morgondagens mobilitets ekosystem”.

REEs medgrundare och generaldirektör, Daniel Barel, kommenterar: ” KYB som lyfter in i projektet erfarenhet av världsklass inom avancerade fjädringssystem välkomnas med glädje till vårt unika nätverk av globala strategiska automotivepartners. KYBs teknologi kommer att spela en nyckelroll inom den snabba utvecklingen av nya generationens EV-plattformar som på nytt skapar elfordon med hjälp av en helt flat, justerbar och helt modulär plattform som är klar för e-mobilitetens framtid”.