KYB förnyar stödet för WRX

Världsmästare, KYB EKS JC-teamet och den trefaldiga FIA-världsmästare i Rallycross Johan Kristoffersson slår sig samman i kampen om FIA World RX 2021-titeln. Kristoffersson ansluter sig till belgaren Enzo Ides lag där båda förarna använder sig av KYB-stötdämpare och elektronisk servostyrning hos den senaste generationens Audi S1 ​​EKS RX quattro

”Om du inte kan besegra den, ska du ansluta den till den” säger ägaren till KYP EKS JC laget Mattias Ekström. ”Johan och jag har haft många spännande tävlingar tillsammans och jag tror att alla kan vara överens om att han har exceptionella förmågor vilket gör att han passar perfekt till KYB EKS JC 2021-kampanjen där målet är att anta utmaningen igen om att vinna båda titlarna för det bästa laget och den bästa föraren.”

Den 32 årige svensken har slutfört 36 World RX tävlingar på prispallen där 24 tävlingar avslutades med förstaplatsvinster.  Kristoffersson har inte bara vunnit tre World Rallycross-titlar (2017, 2018, 2020) utan också tre Porsche Carrera Cup Scandinavia-titlar, två Scandinavian Touring Car Championship-titlar och en Superstars International Series-titel. Han är för närvarande högst upp på topplistan för Extreme E med lagkamraten Molly Taylor och har vunnit 2 av 2 omgångar för Rosberg Racing.

”Framför allt är jag mycket glad att kunna köra hela FIA World RX-säsongen och att göra det med ett nytt lag är som en ny utmaning för mig”, säger Johan Kristofferson. ”KYB EKS JC vet hur man vinner tävlingar och mästerskap. Efter de två första testdagarna kan vi se att vi kan lära av varandra och få nya erfarenheter. Joel Christoffersson och hela laget är mycket engagerade och motiverade för att uppnå målet att försvara titeln som bästa förare och tillsammans med Enzo även titeln för det bästa laget”

”Johan är den mest framgångsrika World RX föraren hittills och jag är väldigt glad att vi med stöd från Red Bull, Ravenola, KYB och Blåkläder kan ha honom i vårt team tillsammans med Enzo. Hans erfarenhet och kunskap kommer att hjälpa oss att vidareutvecklas. Enzo kommer dessutom få möjligheten att lära sig från de bästa. Vi kommer att fortsätta våra tester före säsongen och jag är säker på att vi kommer att se till att våra motståndare måste arbeta hårt, säger KYB EKS teamchef JC Joel Christoffersson. ”2021 kommer bli ett speciellt år för KYB EKS JC då vi kommer att köra våra bilar i tre mästerskap – FIA World RX, Nitro Rallycross (USA) och RallyX Nordic.” WRX äger rum på banor som är en blandning av rallybanor och racerbanor och består av 7 stycken tvådagarsevenemang i hela Europa. Förare är utrustade med RX Supercars-bilar med över 600 hästkrafter med en accelerationshastighet från 0-100 km / h på mindre än två sekunder. Du hittar aktuell information om World RX på KYB: s sociala medier.